Inzoomen op verandering

Jaap DellemanTijdens de jaarlijkse presentatie van nieuwe rassen bij de diverse kweekbedrijven en handelshuizen hebben we ingezoomd op innovaties in de branche. (meer…)

Rassenpresentatie 2012: zoektocht naar innovaties

Wat is innovatie? Van Daleโ€™s Groot Woordenboek is er kort over. Innovatie staat simpelweg gelijk aan het invoeren van een nieuwigheid. (meer…)

Koningin bezoekt Van den Borne aardappelen

Begin november bracht Hare Majesteit koningin Beatrix een
bezoek aan het aardappelbedrijf van de familie Van den
Borne in het Brabantse Reusel. (meer…)

PotatoExpo 2013 informeert en inspireert

Van 9 tot en met 11 januari 2013 ontmoeten de spelers uit de Noord-Amerikaanse aardappelsector elkaar weer op het jaarlijkse PotatoExpo. (meer…)

NAO organiseert weer gewasbeschermingscursus

Alweer voor de derde jaar op rij organiseert de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) te Den Haag een cursus gewasbescherming. (meer…)

Aardappeldemoveld PotatoEurope 2013

Begin december is het 30 hectare grote aardappelperceel dat bestemd is voor PotatoEurope 2013 te Emmeloord omgeploegd. (meer…)

Meer stengels en tal bij ethyleen in pootgoed

Gewasbeschermings-middelenleverancier Ten Brinke uit Creil heeft in 2010, 2011 en 2012 in samenwerking met fabrikant Restrain proeven uitgevoerd met de kiemregulator ethyleen. (meer…)

Succesvolle Agrico-kwekers onderscheiden

Dit jaar zijn vier rassen van Agrico toegelaten op de Nederlandse rassenlijst. (meer…)

Rwanda wil met Nederland waarde toevoegen

Rwanda wil meerwaarde geven aan de aardappelproductie en waar mogelijk dit samen doen met het Nederlandse bedrijfsleven. (meer…)

Bewaring kloppend hart van onderneming

Marien PoppeMarien en Joos Poppe uit Nagele investeerden ruim 1,5 miljoen euro in een hypermoderne kistenbewaring. (meer…)

Waslijn op de schop genomen

Onlangs heeft Schaap Holland te Biddinghuizen de hele was- en sorteerlijn van de aardappelonderneming op de schop genomen. (meer…)

Grimme gaat voor omzetstabilisatie

Franz GrimmeAardappel- en bietenrooierfabrikant Grimme uit het Duitse Damme heeft enkele weken geleden de bekende fabrikant van suikerbietenrooiers en -laders Kleine overgenomen. (meer…)

Kwekers gaan voor goed op Rassenpresentaties ontmoeting

Epke ZonderlandNaast het zakelijke programma is er tijdens de week van de rassenpresentaties ook veel tijd voor de persoonlijke ontmoeting. (meer…)

Wereldreis gaat door

Bij het handelshuis TPC stonden Evert en Gรฉ Boerhave in het zonnetje. (meer…)

Kwarteltje in warm jasje

Rond deze tijd van het jaar blikken we niet alleen terug, maar kijken we ook graag vooruit. De trend binnen koken, eten en genieten is vers, seizoensgebonden en lokaal. (meer…)

Less is more

Rinske WiemanEn dan is het weer december. Sint was in het land, her en der al wat kerstlampjes. Langzamerhand gaan we nadenken over het menu tijdens de kerstdagen. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier