Werken en spelen

De meeste kinderen zijn niet heel spraakzaam over wat ze die dag op school hebben gedaan. “Leuk,” is een antwoord dat je na lang aandringen krijgt. (meer…)

Limoen-aardappelrisotto met erwtjes en munt

Het voorjaar roept om groen, fris, puur, zacht en zonnig.Tijd dus voor een heerlijk vers en luchtig voorjaarsgerecht


(meer…)

Eerste Malta’s voor Bleker

Op 11 april jl. heeft import en exportbedrijf Blankendaal Trade de eerste zak Malta aardappelen aan staatssecretaris Henk Bleker uitgereikt. Deze aardappelen (meer…)

Congres Europese handelaren in Nederland

De Nederlandse kust heeft een gunstig klimaat en dat staat van oudsher garant voor een goede teelt en hoge kwaliteit poot- en consumptie- (meer…)

Miedema Experience toont ‘het nieuwe poten’

Tijdens de schitterende voorjaarsweken die de afgelopen maand kenmerkte,toerde ook de Miedema Experience demo door Nederland. Eind maart

(meer…)

De Kubbe snijdt dit jaar het dubbele

29 maart 2012, een veelbelovende voorjaarsdag is net aangebroken. Consumptieaardappeltelers uit Biddinghuizen en omgeving zijn helemaal startklaar voor (meer…)

Dossier Phytophthora 2012: Q&A

Is fluazinam minder werkzaam tegen die ene door het PPO onderzochte phytophthorastam van Green 33 of is er meer aan de hand? Dat is een prangende vraag die dringend (meer…)

Bodemverbetering vereist integrale aanpak

Begin maart kwamen de partners van  Wageningen Potato Centre (WPC) in Emmeloord bijeen om te
brainstormen over het thema bodem. (meer…)

RAW Holland en Pothos Plant werken samen

Met ingang van 1 maart jongstleden is de aardappelminiknollen- productie van RAW Holland uit Berltsum ondergebracht bij Pothos Plant Nederland BV.

(meer…)

Zeoliet getest in Aardappelen

Vorig jaar is op de PPO proef- boerderij ‘t Kompas te Val- thermond een bemestings- proef uitgevoerd met gemo- dificeerd zeoliet UTCS-12 als bodembemesting.

(meer…)

Duurzaam naar topopbrengst

Op 22 augustus 2012 zal in Westmaas de Aardappel- demodag plaatsvinden. Het thema van deze alweer tiende editie luidt: ‘Duurzaam naar topopbrengst’.

(meer…)

Topsprekers op World Potato Congress

Het komende World Potato Congress, dat van 27- 30 mei in het Schotse Edinburg plaats zal vinden, informeert een wereldwijde groep aardappelspecialisten.

(meer…)

Het laatste Nederlandse concurrentievoordeel?

Nederlandse aardappeltelers zijn op dit moment volop bezig hun teelt weer zo in te richten dat een zo hoog mogelijk financieel saldo behaald kan worden.

(meer…)

Onder de loep

Een speciale website, Twitter, Facebook en YouTube. Dit zijn de multimediainstrumen- ten die Miedema dit jaar in de strijd gooit om de Xperience tour bekend te maken.

(meer…)

Schoon op weg met Hygiëneprotocol Ringrot

Ketenafspraken vastgelegd in het Hygiëneprotocol Ringrot moeten deze quarantaineziekte de Nederlandse pootgoedkolom uit helpen.

 

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier