Jong of oud?

Deze maand staan we in ons vakblad onder meer stil bij de marktsituatie van primeuraardappelen uit binnen- en buitenland. (meer…)

Makro omarmt primeurs met passie

Bert SchottelndreierEind vorig jaar heeft de groothandel Makro zijn strategie aangepast. Makro vernieuwt van een zelfbedieningsgroothandel naar een ‘Partner voor ondernemend Nederland’. (meer…)

AardappelWereldVisie: Power to the pieper

Nanon SoetersWaar ik toch mijn aardappelen bewaarde, vroeg de vriend die zijn vakantie in mijn huis doorbracht, terwijl ik ergens anders was. (meer…)

KWS POTATO aandeelhouder BREEDERS TRUST

Het pootaardappelkweekbedrijf KWS POTATO B.V. is de negende aandeelhouder van het in Brussel gevestigde Breeders Trust. (meer…)

Duurzaam naar topopbrengst-2

Op 22 augustus 2012 vindt in Westmaas de Aardappeldemodag plaats. Het thema van deze alweer tiende editie luidt: ‘Duurzaam naar topopbrengst’.

(meer…)

Sencor app geeft extra info over rasgevoeligheid

Door regelmatige regen van de afgelopen periode zijn de omstandigheden voor een voor-opkomsttoepassing met Sencor veel beter dan in het droge voorjaar van 2011. (meer…)

HZPC neemt HZPC-Kantaperuna over

HZPC-Kantaperuna AB is gestart als een joint venture tussen pootaardappelbedrijven Pohjoisen Kantayhtiö uit Finland (60%) en HZPC uit Nederland (40%) (meer…)

Van der Peet levert bandlosser aan Quik

Een nieuwe bandlosser, voorzien van fraaie aardappelen en bedrijfslogo. (meer…)

Zouttolerantie rassenproef flink uitgebreid

Het proefveld voor zouttolerantie op Texel is in 2012 flink uitgebreid. (meer…)

Positionering tafelaardappelen kan beter

De laatste Nicola en Melody tafelaardappelen van de oude oogst staan bij Dingeman Burgers te Zevenbergschen Hoek klaar voor levering aan Jac van den Oord. (meer…)

Komen besmettingen Erwinia uit de lucht vallen?!

“De integrale benadering van het erwiniaprobleem heeft ons een heel goede helikopterview over de problematiek gegeven. (meer…)

Niet kerende grondbewerking stemt hoopvol

Pootgoedteler Fred Wijman in Slootdorp past al sinds 2008 niet-kerende grondbewerking toe op zijn akkerbouwbedrijf. (meer…)

Perspectieven voor positief primeurseizoen

Ferdi BuffenDirecteur Ferdi Buffen van het gerenommeerde Duitse aardappelhandelshuis Weuthen GmbH houdt zijn blik altijd op de toekomst gericht. (meer…)

Aardappel ook present op Floriade

Van 5 april tot en met 7 oktober 2012 vindt in Venlo de Wereld Tuinbouw Expo Floriade 2012 plaats. (meer…)

Klaas Dijkstra ontvangt GVF-wandbord

Dit voorjaar is het derde Geert Veenhuizen Fondswandbord van dit jaar in handen gekomen van de succesvolle kweker Klaas Dijkstra. (meer…)

Kartoffelarena wordt Chrasnapolski

In 2006 adopteerde Schaap Holland voor het eerst het WK voetbal en richtte in een loods aan de Havenweg te Biddinghuizen een heuse Kartoffelarena in. (meer…)

Heerlijk frisse nieuwe aardappeltjes salade

Met een goed gevulde frisse salade kun je alle kanten uit. (meer…)

Pieperpraat: Power to the Pieper

Bourgondiërs kijken er elke dag naar uit: de receptenrubriek van de kwaliteitskrant die ’s avonds wordt bezorgd. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier