Smeerolie

Jaap DellemanNAO-voorzitter Kees van Arendonk noemde onlangs de Nederlandse aardappelhandel de smeerolie van de aardappelmarkt. (meer…)

Handel is smeerolie voor de sector

Als traditie in alweer een reeks van jaren noteerden de beurzen Goes en Emmeloord op 1 november gezamenlijk de eerste aardappelprijs ‘droog uit schuur’. (meer…)

Aardappelseizoen 2012 – 2013 nu al moeizaam

Bruno MylleSeizoen 2012-2013 is een seizoen dat ons nog lang zal bijblijven. Mijn overtuiging is dat het seizoen van start tot einde moeizaam zal verlopen. (meer…)

Flinke aderlatingen in de politiek

LNCN-voorzitter Jan DoumaLNCN-voorzitter Jan Douma stond in zijn openingswoord tijdens de bijeenkomst in Emmeloord stil bij de actuele situatie in de aardappelsector. (meer…)

EUPPA voert vernieuwingen door

In de Europese organisatie van aardappelverwerkers EUPPA heeft onlangs een bestuurswisseling plaatsgevonden en zijn de verenigingsstatuten aangepast. (meer…)

Herbert Oculus herkent fouten van 0,25 mm

Herbert OculusIn tegenstelling tot wat we het oktober nummer hebben geschreven, heeft de Herbert Oculus geen foutherkenning van 25 millimeter, maar van 0,25 millimeter. (meer…)

NAO informeert pootgoedhandel

Ir. Jan Gottschall Bij de start van het pootaardappel- exportseizoen informeert de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) haar leden over de laatste ontwikkelingen.

(meer…)

Certis introduceert gratis schilbrand app

CertisCertis Europe heeft een gratis app gemaakt. Hiermee kunnen telers nagaan of aardappelen tijdens het inschuren veilig met een kiemremmingsmiddel te behandelen zijn. (meer…)

Thorsens geeft voorwaartse integratie vorm

Erik Bech ThorsenIn het Deense plaatsje Sunds is het bedrijf Thorsens Chipskartofler gevestigd. Dit bedrijf is sinds 1986 actief in de teelt en handel van aardappelen. (meer…)

Aardappelmoeheid niet goed in beeld

Jan van LoonTijdens de introductie van het AM-resistente ras Monte Carlo merkte handelshuis TPC dat telers niet het complete verhaal over aardappelmoeheid in beeld hebben. (meer…)

Interpom-Primeurs 2012 weer boordevol aardappelnieuws

 Op 25, 26 en 27 november is het weer Interpom- Primeurs. Groei en internationalisering zijn ook tijdens de drie novemberdagen weer ingrediënten op de vakbeurs. (meer…)

Deelnemers volgen PBSE-cursus

Andreas RuschDeelnemers volgen PBSE-cursus voor meer kennis en contact. Onlangs organiseerde de Potato Business School Emmeloord (PBSE) weer een internationale aardappelcursus. (meer…)

Ook de Kiremko-wereld draait door

Voorafgaand aan de wielerwedstrijd ‘Kiremko Nacht van Woerden’ presenteerde het bedrijf een eigen versie van het bekende televisieprogramma ‘De Wereld Draait Door’. (meer…)

Frietmuseum Brugge benoemd in ‘Best in Travel’

Frietmuseum BruggeDe populaire Europese reisgids Lonely Planet heeft het Frietmuseum in Brugge uitgeroepen tot een van de tien meest ‘vreemde’ voedselmusea in de wereld. (meer…)

Vlaamse tatjespap met gepocheerde ei

Maak van deze traditioneel Vlaamse (pa)tatjespap, een van herkomst Vlaamse armeluiskost, een exquis voorgerechtje met Hollandse garnaaltjes en een gepocheerd eitje. (meer…)

Slimme business

Rinske WiemanEn ja hoor, de aardappel figureerde weer eens in Allerhande. En dat is goed nieuws vanwege het gigantische bereik. Veelzijdig en zacht van smaak. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier