Viva España (deel 2)

Rinske WiemanUw zomervakantiestemming is inmiddels vast flink gezakt (alhoewel de herfstvakantie al weer voor de deur staat) maar toch nog even wat Spaanse pieperervaringen. (meer…)

Deruny met een tonijn-kappertjessaus

Deruny is een traditioneel Oekraïens gerecht. (meer…)

Week van de Smaak verrast

Voor het eerst sinds de start van deze jaarlijkse Helden van de Smaak-verkiezing riep de jury op 29 september twee finalisten uit tot winnaars. (meer…)

Deense zetmeelsector innoveert!

Jørgen BækDeense zetmeelsector innoveert met nieuwe rassen en technieken. De kostprijs van ons aardappelzetmeel moet nog verder omlaag. (meer…)

Fritesbakker Bram Ladage

Fritesbakker Bram Ladage wil kortere aanleverlijnen. Bij de start van de Nederlandse aardappeloogst nodigt de bekende verse fritesbakker Bram Ladage klanten en relaties uit om dit mee te maken. (meer…)

Onderzoek cisgenese gaat onverminderd door

professor Evert Jacobsen“De laatste tijd zijn over cisgenese een aantal rapporten geschreven die heel duidelijk aangeven dat cisgenese even veilig is als conventionele plantenveredeling. (meer…)

Franse Potato Europe met internationale allure

Het is beslist een gouden greep geweest om aan alle internationaal gerichte aardappelbeurzen op het Europese continent de naam PotatoEurope te geven. (meer…)

Oekraïense aardappelteelt professionaliseert

Door flink te investeren in nieuwe rassen, teelt en bewaring wil de Oekraïense aardappelsector zich verder professionaliseren. (meer…)

HZPC tevreden over boekjaar 2011/2012

HZPC Holland bv uit Joure heeft boekjaar 2011/2012 afgesloten met een bedrijfsresultaat van 5,7 miljoen euro. (meer…)

Rassenpresentaties 2012

Met een recordaantal deelnemers vinden de Rassenpresentaties dit jaar van 7 tot en met 9 november plaats. (meer…)

Breeders Trust wint kort geding

De rechtbank in Den Haag heeft begin oktober afgedwongen dat pootgoedonderneming Ebben te Groeningen geen inbreuk meer mag plegen op kwekersrechten. (meer…)

Proefvelden wankele basis voor praktijksucces

Eerke PotAls kweker zie ik vaak dat de standaarden, de rassen die zich hebben bewezen, slecht presteren in de proeven. (meer…)

Schouten zet na 75 jaar meer in op export en commercie

Geen rare fratsen, hard werken, degelijke machines maken, eenvoud op kantoor en de werkvloer, geen dikke bolides voor de directeuren. (meer…)

Over grenzen

Jaap DellemanIn het verre Kiev zag ik deze zomer prachtige aardappelen in een grote supermarkt liggen waar Oekraïners hun boodschappenkarretjes mee vulden. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier