Hoezo opwarming?

Jaap DellemanHet was guur en koud dit beginnende voorjaar. Winterjas en warme sjaal waren lang dikke maatjes. (meer…)

Flexibel inspelen op wensen van de klant

Onder aan de snelweg a59 nabij fijnaart is het bedrijf nieuwkerk aardappelhandel gevestigd. (meer…)

Gewasbeschermingsplan, natuurlijk!

Jan-Eric GeersingDe aardappelwereld heeft kennis kunnen maken met volledig phytophthoraresistente rassen. Het heeft decennia geduurd om dat voor elkaar te krijgen. (meer…)

Green-Kids aan de slag met aardappelen

Lodewijk HoekstraDe aardappel krijgt een bijzondere hoofdrol in het RTL-televisieprogramma Green-Kids. (meer…)

Wageningen UR start onderzoek energiebesparing

Wageningen UR start onderzoek naar energiebesparing opslag akkerbouwproducten. Het energieverbruik van bewaarproducten als aardappelen kan flink omlaag. (meer…)

Agrico wint Flevopenning Toponderneming 2012

Meer dan vierhonderd ondernemers waren getuige van dat aardappelcoöperatie Agrico uit Emmeloord de Flevopenning ‘Toponderneming 2012’ in ontvangst mocht nemen. (meer…)

Ondernemingskamer: geen enquête industrietak Agrico

De Ondernemingskamer heeft onlangs bekendgemaakt dat zij het enquêteverzoek naar de overdracht van de industrietak door Agrico in 2010 ongegrond verklaart. (meer…)

The Next Level (04-2013)

Frans van EgmondOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden.

(meer…)

Moncereen pro werkt ook tegen Fusarium

Recent onderzoek door HLB te Wijster heeft aangetoond dat Moncereen Pro ook een dodende werking heeft op fusariumsoorten. (meer…)

Dossier Ringrot: Ringrotdiscussie aangescherpt

Vreemde import, kruisende aardappelstromen, illegale vermeerdering, bulktransport, gesneden pootgoed. allemaal ingrediënten voor de inmiddels gevreesde ringrotbacterie. (meer…)

Handel roept stichting NAO Projecten in het leven

Doretta BoomsmaMet het opheffen van de product- en bedrijfschappen dreigen ook collectieve zaken als aardappelonderzoek, -promotie en verordeningen te verdwijnen. (meer…)

SIMA trekt aandacht voor uitersten in veldspuittechnieken

Op de 75e editie van de SiMa te Parijs waren voor de bezoekers weer de nodige noviteiten te zien op het gebied van landbouwmechanisatie. (meer…)

Phytophthora vraagt uitgekiende resistentiestrategie

Geert Kessel“We mogen in de bestrijding van Phytophthora niet nog een keer een herhaling krijgen van het scenario dat we met Shirlan hebben gehad. (meer…)

Met handige Growerapp beter afgestemd teeltadvies

Sjef de baar is een van de eerste aardappeltelers in nederland die vorig jaar de Growerapp van appsforfarming intensief heeft gebruikt. (meer…)

GVF-wandbord voor kweker Arie Heijboer

Arie HeijboerAl vanaf de jaren zeventig richt aardappelkweker Arie Heijboer uit Kloetinge zich op het kweken van rassen met veel, kleine en ronde knollen met een goede bak- en kookkwaliteit. (meer…)

Winnaars wedstrijd Steenvoorden bekend

Tijdens de Interpom te Kortrijk presenteerde Fred Steenvoorden het prototype van een speciale laboratoriumuitvoering stenen- en kluitenscheider. (meer…)

Butter Group neemt Wijnia Transport GmbH over

Internationaal transportbedrijf Butter Group uit Dronten heeft onlangs Wijnia Transport GmbH te Gröningen uit de Oost-Duitse deelstaat Sachsen Anhalt overgenomen. (meer…)

The Next Level (07-2013)

Dim Jan de VisserOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden. Het thema tijdens de Nederlandse editie van dit toonaangevende internationale aardappelevenement is ‘The Next Level’.

(meer…)

Tompouce Royale

Deze keer heeft de aprilmaand wel een heel feestelijk oranje lintje. Dus zien we ons graag omringd door koekhappers, kneuterige gezelligheid en oer-Hollandse culinaire iconen. (meer…)

The Next Level (06-2013)

Wytse Oosterbaan,Op 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier