Vooruitzien

Jaap DellemanRegeren is vooruitzien. Dat lijkt me een passende tekst voor op een tegeltje in het kantoor van NAK-manager Ton Stolte.

(meer…)

Schoon 2014

Jaap DellemanIn deze tijd van het jaar mag ik thuis graag de open haard aansteken. Starend in het vuur, met een goed glas wijn erbij heerlijk mijmeren over verleden, heden en toekomst.

(meer…)

100 Jaar ZAP: Van regio naar wereldspeler

Gerard de GeusCoöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging Anna Paulowna (ZAP) vierde op 10 oktober jongstleden haar 100e verjaardag.

(meer…)

NAO draagt arbitragebureaus over aan het IAR

Mieke ParmetSinds de tweede wereldoorlog vinden aardappelarbitrages plaats via de aardappelhandelsorganisatie NAO en haar voorlopers VBNA, VENEXA en NFP.

(meer…)

Export en import versterken elkaar

Hans GelingSchaap Holland is al (bijna) een halve eeuw actief in Flevoland. De eerste generatie koos voor een brede opzet van het aardappelbedrijf.

(meer…)

Op weg naar Precisieteelt

Arie StruikVroeger wist vader alles van het land, de grond, de kwaliteit, ruilverkaveling, gedempte sloten, ook van bijgekocht land van de buurman etc..

(meer…)

Aardappeldemodag 2014: ‘Schone teelt bepaalt de toekomst’

Op 20 augustus 2014 zal weer de Aardappeldemodag te Westmaas plaatsvinden.

(meer…)

Subsidie brede weersverzekering blijft

Een belangrijke eerste stap is gezet voor het behoud van de subsidieregeling voor de brede weersverzekering, laat het Verbond van Verzekeraars uit Den Haag weten.

(meer…)

McCain en AB Texel intensiveren samenwerking

Transportonderneming AB Texel Groep en aardappelverwerker McCain Continental Europe hebben hun langdurige samenwerking verder geïntensiveerd.

 

(meer…)

Gerard Backx HZPC: “Voedsel niet als politiek wapen gebruiken”

Gerard BackxTijdens de onlangs gehouden week van de rassenpresentaties schetste HZPC-directeur Gerard Backx actuele ontwikkelingen in de pootgoedwereld. 

(meer…)

Voorziening ‘Egyptische perikelen’ drukt winst HZPC

HZPC uit Joure behaalde in het boekjaar 2012/2013 de op een na hoogste omzet in haar bestaan.

(meer…)

APH Group Engineering levert totaalconcepten

Tijdens de onlangs gehouden internationale techniekbeurs Agritechnica in Hannover lanceerde de APH Group uit Heerenveen de APH Group Engineering. 

(meer…)

Breeders Trust schikt met Belgische teler

Half oktober liet Breeders Trust in een persbericht weten twee Vlaamse landbouwers te dagvaarden wegens de inbreuk op het kwekersrecht.

(meer…)

Tips voor brandpreventie in en rondom de aardappelbewaring

Erwin Braak is technisch specialist bij Achmea (Interpolis en Avéro Achmea). Hij adviseert klanten van de verzekeraar op het gebied van brandveiligheid.

(meer…)

Het nieuwe keuren

Pootgoedtelers in Nederland ontvangen sinds het begin van het nieuwe seizoen hun NAKkeuringsuitslagen.

(meer…)

Open en eerlijk communiceren, daar draait het om bij aardappelafzet

Pieter WinterMeedenken met de afnemer en zelf oplossingen aandragen, daar wil Pieter Winter van Agro Giethoorn samen met zijn collega Sander Cordes zich mee onderscheiden in de markt.

(meer…)

Vuurdoop nieuwe Spaanse aardappelorganisatie tijdens Fruit Attraction 2013

Met 24.829 professionele bezoekers uit 83 landen en 674 stands ontwikkelt de Spaanse beurs fruit Attraction zich tot de fruitlogistica van het Iberisch schiereiland.

(meer…)

Bewaar- en inschuurnieuws voert de boventoon in ‘aardappelhallen’

Afgelopen november vond in het Duitse Hannover de internationale mechanisatiebeurs Agritechnica plaats.

(meer…)

Wereldoriëntatie in aardappelhoofdstad

De Nederlandse editie van PotatoEurope staat bekend als de meest internationale van de vier gastlanden die het evenement jaarlijks organiseren.

(meer…)

De meest belovende rassen die voldoen aan de belangrijkste markttrends

Begin november vonden in Emmeloord en omstreken de jaarlijkse rassenpresentaties plaats van Nederlandse en ook de buitenlandse aardappelhandelshuizen.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier