Weten wat er te koop is

Jaap DellemanWie Interpom heeft bezocht, kon zich verdiepen in een groot aantal nieuwe ontwikkelingen in de aardappelsector. (meer…)

The Next Level (01-2013)

Koos in ’t HoutOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden. Het thema tijdens de Nederlandse editie van dit toonaangevende internationale aardappelevenement is ‘The Next Level’. (meer…)

Bio en gangbaar samengebracht binnen BioImpuls

Edith Lammerts van BuerenAl meer dan haar halve werkzame leven is professor Edith Lammerts van Bueren actief in de wereld van het biologisch aardappelonderzoek en veredeling. (meer…)

Pleidooi voor keteninnovatie

Johan DeprezEr gaat geen vakbeurs voorbij of de organisatoren en de deelnemers pronken met een lijst van noviteiten tot en met Innovation Awards. (meer…)

APH Group verhuisd naar Heerenveen

Op 5 januari jongstleden is de APH Group uit Joure vanuit het pand van handelshuis HZPC verhuisd naar een eigen vestiging in Heerenveen. (meer…)

Vanaf nu gratis teeltregistratie met Crop-R

Sinds eind vorig jaar is het online teeltregistratieprogramma Crop-R uit Groningen beschikbaar. (meer…)

Turbulente tijden in aantocht

Kees van AredonkBegin januari organiseerde de Nederlandse Aardappel Organisatie weer de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Beurs- WTC te Rotterdam. (meer…)

Booming aardappelbusiness op Interpom

InterpomNog nooit was de belangstelling voor de onlangs gehouden editie van Interpom te Kortrijk zo groot. Meer standhouders en meer bezoekers maakten de aardappelindoorbeurs tot een enorm succes. (meer…)

Koelcontainers via binnenvaart verladen pakt goedkoper uit

Sinds dit najaar verlaadt het pootgoedhandelshuis Stet Holland uit Emmeloord ook pootgoed in koelcontainers via binnenwateren naar de zeehavens gaan. (meer…)

Pootgoedteler zegt leeskamer vaarwel

Johannes SijtsmaNa 25 lange winters handenarbeid in de leeskamer heeft Johannes Sijtsma het pootgoedsorteerwerk dit jaar uitbesteed aan een elektronische sorteer- en leesmachine. (meer…)

Winnaars Inno Potato Award gehuldigd

Romain CoolsZes genomineerde aardappeltelers, drie uit Vlaanderen en drie uit Wallonië, streden onlangs op Interpom te Kortrijk (B) om de prestigieuze Inno Potato Award. (meer…)

In de oven gestoomde dorade op aardappel en groenten

Na een goed gevulde decembermaand hebben we onze buik even vol van vlees en wild, romige sauzen, mousses en purees en te veel gekunstel. (meer…)

Jottum: Yotam!

Rinske WiemanHet schrijven van columns voor Aardappelwereld is niet mijn enige bezigheid, ik heb er nog een nette betrekking naast. (meer…)

The Next Level (01-2013)

Koos in ’t HoutOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden. Het thema tijdens de Nederlandse editie van dit toonaangevende internationale aardappelevenement is ‘The Next Level’. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier