De pieper-belevingsboerderij

Deze boerderij die al vijf generaties in de familie is, is een bedrijf dat appelen en peren teelt maar ook open huis houdt voor de wijde omgeving.

(meer…)

De belevingsboederij

Rinske WiemanOf u het nu leuk vindt of niet: het aantal Nederlanders dat in een stad woont, blijft de komende jaren groeien.

(meer…)

Dille aardappelstukken

Aardappelen kun je uiteraard fantastisch combineren met veel verse kruiden.

(meer…)

Waakzame en creatieve aardappeltelers

dupontDit voorjaar hield DuPont, leverancier van het curatieve phytophthoramiddel Curzate Partner, een actie…

(meer…)

Vruchtbaar kweekwerk

Op het proefveld van handelshuis Den Hartigh werd aardappelkweker Jacob Eising begin juni verrast met een nestje van een kwikstaartpaartje.

(meer…)

Ibiza toegelaten op Nationale rassenlijst

Ge en Evert Boerhave“Dit jaar is Ibiza, een opkomend en veelbelovend vroeg fritesras met als bijzonderheid in dit segment lange knollen op de Nationale rassenlijst geplaatst.

(meer…)

Gezonde zomer

Jaap DellemanHet is een mooi jaargetijde, de zomer. Je ziet gewassen groeien, bloeien en afrijpen. Helaas duurt de zomer voor het biologische aardappelgewas wel erg kort dit jaar.

(meer…)

Opperdoezer Ronde is het mooiste aardappeltje.

“Dit zijn de lekkerste aardappelen van dit moment”, legt chefkok Ron Blaauw uit aan Rob van der Weele van het 80-jarige Deen Supermarkten.

(meer…)

Pootgoedtelers op de bres voor NAK: “Huidige vorm voldoet prima”

Met 1300 steunbetuigingen in een bijpassende jutezak trok de actiegroep ‘Behoud de NAK’ eind juni naar de Tweede Kamer in Den Haag.

(meer…)

PPO Lelystad investeert in een nieuwe Scraper

PPO bedrijfsleider praktijk en mechanisatie Jelte Jan Oosterhuis en medewerker Martijn Vercraeye dit jaar doen besluiten een nieuwe VHM Scraper 2750 aan te schaffen. 

(meer…)

Blijven scoren

Ton van ScheppingenBinnen Wageningen UR neemt de aardappel een prominente plaats in bij onderzoek en onderwijs. Van schil tot DNA kennen we het gewas door en door en leren nog dagelijks bij.

(meer…)

Ureum gelijkwaardig aan KAS NTS en Urean scoren minder

Jan Ties MaldaDe vloeibare stikstofmeststof Ureum komt in vergelijking met Urean en NTS nog het meest overeen met de korrelmeststof Kalkammonsalpeter (KAS).

(meer…)

Eerste nieuwe polderaardappelen voor de koning

Stet HollandEind juni overhandigde Peter Ton van Stet Holland de eerste oogst nieuwe aardappelen van de vruchtbare akkers van de Noordoostpolder aan burgemeester Aucke van der Werff.

(meer…)

Zouttolerantie verder uitgediept

Guus Heselmans“Verzilting van grond is in heel de wereld een bedreiging voor de landbouw, inclusief de aardappelteelt.” 

(meer…)

“De toekomst van een ‘schone’ pootgoedteelt in Nederland staat of valt met hoge collectieve eisen”

Henk van de Haar,Op 20 augustus 2014 zal in Westmaas de Aardappeldemodag plaatsvinden. Het thema van deze editie luidt: ‘Schone teelt bepaalt de toekomst’.

(meer…)

Werking Signum op sclerotinia aangetoond

Bert WesthoffBij BASF was al jarenlang bekend dat het alternariamiddel Signum ook een werking heeft op sclerotinia. 

(meer…)

Ook middelenfabrikanten alert op Phytophthora en Alternaria

Afgelopen maand was de Phytophthoradruk in Nederlandse en Belgische aardappelpercelen op vele plaatsen erg hoog en inmiddels roert Alternaria zich ook al flink in het gewas.

(meer…)

Qualituber levert transparant geteeld basispootgoed op bestelling

Frank de Schutter (l) en Jan Willem SepersStammenteler Frank de Schutter en pootgoedhandelshuis Agroplant te Medemblik hebben vorig jaar gezamenlijk de onderneming Qualituber opgericht. 

(meer…)

Eerste Berlikumer Geeltjes voor groentewinkel Van der Meulen

Yne en Hinke van der Meulen van groentewinkel Van der Meulen in Leeuwarden kregen de eerste Berlikumer Geeltjes van dit seizoen aangeboden.

(meer…)

Koninklijk aardappelmoment

In de wereldaardappelhoofdstad Emmeloord lieten koning Willem- Alexander en koningin Máxima zich bijpraten over de aardappel.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier