Modern en ouderwets

Rinske WiemanModerne mensen laten hun boodschappen graag thuis bezorgen. Voor een paar euro brengt een jongeman de kratten zelfs de trap op.

(meer…)

Gekarameliseerde groenten met aardappel

Gezond, gemak en genieten is nog steeds de trend van dit moment.

(meer…)

KIZ zoekt praktische akkerbouwinnovaties

Het Keuringsinstituut voor Zaaigranen, -zaden en pootgoed Friesland (KIZ) stelt ook in het jaar 2014 een bedrag van maximaal 2500 euro beschikbaar voor praktische innovaties in de akkerbouw.

(meer…)

Diëtiste Louise Groot omarmt de Opperdoezer Ronde

Louise Groot. Foto: Kenneth SlampVolgens diëtiste Louise Groot uit Lambertschaag is het ten onrechte dat consumenten denken dat je van een aardappel dik wordt.

(meer…)

“Ozonschade wordt nu serieus genomen”

Rozemarijn de Vries:Dat ozon schade kan veroorzaken aan gewassen, is geen nieuws. Maar het gebeurt vaker en heviger dan je denkt, volgens het HLB.

(meer…)

Nu al nadenken over de oogst

In juni 2013 heeft de Werkgroep Hygiëneprotocol Ringrot van de Pootaardappel Contact Commissie (PCC), het samenwerkingsverband tussen NAO en LTO, besloten om….

(meer…)

Vlaanderen werpt zonder klagen drempels op tegen erosie

Vrijwel alle Vlaamse gemeenten tegen de grens met Wallonië zijn erosiegevoelig.

(meer…)

Alles over aardappelen en energie op ADD Energieplein

Maureen SchoutsenOp 20 augustus aanstaande is het weer Aardappeldemodag (ADD) in Westmaas. Een geheel nieuw onderdeel dat straks op deze sectorbeurs zal verrijzen is het Energieplein.

(meer…)

De aardappel van de toekomst blijkt zeer divers

Het was een mooi idee van Critical Students Wageningen om midden in een perceel biologische pootaardappelen van het bedrijf BioRomeo te Ens een live ketendebat te houden.

(meer…)

Bemesting centraal in proefvelden Open Dag Rusthoeve

Tijdens de Open Dag op proefboerderij Rusthoeve ging, als het om aardappelen gaat, veel aandacht uit naar het onderwerp bemesting.

(meer…)

HLB BV neemt De Groene Vlieg over

HLBMet ingang van deze zomer integreert HLB BV te Wijster alle activiteiten van De Groene Vlieg, met vestigingen in Dronten en Nieuwe-Tonge, in de organisatie.

(meer…)

Wisseling handelsseizoenen belicht op zomerbijeenkomst Agro-Dyn Weuthen

Begin juli organiseerde Agro-Dyn uit Montfoort in samenwerking met het Duitse handelshuis Weuthen een zomerbijeenkomst op PPO Vredepeel voor de aangesloten aardappeltelers uit de nabije regio.

(meer…)

Eerste Berlikumer Geeltjes voor groentewinkel Van der Meulen

Yne en Hinke van der Meulen van groentewinkel Van der Meulen in Leeuwarden kregen de eerste Berlikumer Geeltjes van dit seizoen aangeboden.

(meer…)

Ook middelenfabrikanten alert op Phytophthora en Alternaria

Afgelopen maand was de Phytophthoradruk in Nederlandse en Belgische aardappelpercelen op vele plaatsen erg hoog en inmiddels roert Alternaria zich ook al flink in het gewas.

(meer…)

“De toekomst van een ‘schone’ pootgoedteelt in Nederland staat of valt met hoge collectieve eisen”

Henk van de Haar,Op 20 augustus 2014 zal in Westmaas de Aardappeldemodag plaatsvinden. Het thema van deze editie luidt: ‘Schone teelt bepaalt de toekomst’.

(meer…)

Eerste nieuwe polderaardappelen voor de koning

Stet HollandEind juni overhandigde Peter Ton van Stet Holland de eerste oogst nieuwe aardappelen van de vruchtbare akkers van de Noordoostpolder aan burgemeester Aucke van der Werff.

(meer…)

Blijven scoren

Ton van ScheppingenBinnen Wageningen UR neemt de aardappel een prominente plaats in bij onderzoek en onderwijs. Van schil tot DNA kennen we het gewas door en door en leren nog dagelijks bij.

(meer…)

Pootgoedtelers op de bres voor NAK: “Huidige vorm voldoet prima”

Met 1300 steunbetuigingen in een bijpassende jutezak trok de actiegroep ‘Behoud de NAK’ eind juni naar de Tweede Kamer in Den Haag.

(meer…)

Gezonde zomer

Jaap DellemanHet is een mooi jaargetijde, de zomer. Je ziet gewassen groeien, bloeien en afrijpen. Helaas duurt de zomer voor het biologische aardappelgewas wel erg kort dit jaar.

(meer…)

De pieper-belevingsboerderij

Deze boerderij die al vijf generaties in de familie is, is een bedrijf dat appelen en peren teelt maar ook open huis houdt voor de wijde omgeving.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier