Jonge aardappelheld

Rinske WiemanSinds een krap jaar zijn de damesbladen terug in mijn leven. Als kind vond ik af en toe een Libelle van de moeder van een vriendinnetje. (meer…)

Voorjaars aardappel-eitje

Nieuwe lente, nieuw leven, blaadjes aan de bomen, eitjes op het bord. (meer…)

Belgische beroepsfederaties samen in nieuw pand

Karel de GuchtSinds kort huizen de Belgische beroepsfederaties voor AGF-handel en -verwerking, samen FVPhouse geheten, in een nieuw kantoor te Berlare. (meer…)

Dini Plas eerste vrouw met GVF wandbord

Dini PlasOp de onlangs gehouden jaarvergadering van de Vereniging van Drentse en Groningse Aardappelkwekers (DGK) is aardappelkweker Dini Plas uit Hardenberg onderscheiden met een wandbord. (meer…)

Aardappelcoach neemt afscheid

Harry GoosGeen bijeenkomst met feestsprekers, maar een diepgravend congres over bewaring, met een doorkijk naar nieuwe technieken voor de toekomst. (meer…)

Direct aan de slag met Crop-R

Ivor BosloperDe ICT-onderneming Crop-R van Ivor Bosloper uit Groningen heeft een open datanetwerk ontwikkeld voor snelle registratie en uitwisseling van teelt- en bedrijfsgegevens tussen telers en hun relaties in de agroketen. (meer…)

Bio-aanbod moet diverser en de kwaliteit beter

Edith Lammerts van BuerenNa het phytophthorajaar 2007 was het voor de biologische aardappelsector een kwestie van erop of eronder. (meer…)

BioVak vestigt aandacht op duurzame gevarieerde voeding

Onlangs vond in de IJsselhallen te Zwolle alweer de 6e editie van de BioVak plaats. (meer…)

Opvallende presentaties op Fruit Logistica

Ieder jaar presenteert de internationale aardappelen-, groenten- en fruitsector zich aan een wereldwijd publiek tijdens de Fruit Logistica in Berlijn. (meer…)

Aardappelschap van de Toekomst nu al bij Jumbo

Klaas Greydanus, Tjalke Stoelwinder en Cor Greydanus.Twee jaar geleden is HZPc een initia tief gestart om oude verkooptradities te veranderen en een meer eigentijds cachet aan de aardappelpresentatie in het winkelschap te geven. (meer…)

Agriprins nu openbaar

Het online aardappelprijs-informatiesysteem Agriprins is vanaf 1 maart vrij te raadplegen via de website www. agriprins.nl tot en met het eind van het handelsseizoen. (meer…)

Eerste Malta primeurs voor aardappelfan Sharon Dijksma

Sharon DijksmaIn de eerste week van maart kreeg staatsecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken het eerste zakje van de Malta primeuraardappelen overhandigd. (meer…)

Jubilerend Nedato investeerde flink in bedrijfsvoering

Nedato heeft voor een bedrag van 637.000 euro geïnvesteerd in productiemiddelen voor de vestiging in Oud-Beijerland en de eigen wasserij in Den Bommel. (meer…)

Betere vraag zorgt voor hogere prognoseprijs

Positief nieuws uit de pootgoedbranche kwam de afgelopen maand van het aardappelhandelshuis HZPC uit Joure. (meer…)

Nu ook pootaardappelacademie Zuidwest van start

Op 20 februari vond aan de voet van de Zeelandbrug op proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat de startbijeenkomst plaats van de Pootaardappel-academie Zuidwest-Nederland. (meer…)

Afnemers bepalen label

Eric CasteleijnDe nieuwe EU verordening, die de keuring van onder andere pootgoed regelt, begint langzaam vorm te krijgen. (meer…)

Familiebedrijf Muyshondt schept met Pomuni meer duidelijkheid

Hans (33) en Ben (30) MuyshondtBelgië kent veel familiebedrijven in de aardappelsector en daarin is de naam Muyshondt alom bekend. (meer…)

Opvallende presentaties

Jaap DellemanHet was dringen bij de banner met Aardappelpassiegedachten op de Fruitlogistica. Veel bezoekers werden geïnspireerd door het aardappelras voor de jeugd met de naam Colomba. (meer…)

The Next Level (03-2013)

Guido MangnusOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden. In deze editie is het woord aan Guido Mangnus, Global Marketing Director, bij Miedema. (meer…)

Pieperpraat: De aardappel, Delicious!

Rinske WiemanAlweer een paar jaar geleden vertrokken vrienden van ons voorgoed naar Spanje. Op hun afscheidsfeest kregen ze een jaarabonnement op het culinaire tijdschrift Delicious cadeau. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier