Opvallende presentaties

Jaap DellemanHet was dringen bij de banner met Aardappelpassiegedachten op de Fruitlogistica. Veel bezoekers werden geïnspireerd door het aardappelras voor de jeugd met de naam Colomba. (meer…)

Familiebedrijf Muyshondt schept met Pomuni meer duidelijkheid

Hans (33) en Ben (30) MuyshondtBelgië kent veel familiebedrijven in de aardappelsector en daarin is de naam Muyshondt alom bekend. (meer…)

Wereldwijde groei?!

Jaap DellemanAardappelen telen in de woestijn is volgens de mensen van Farm Frites topsport. En niet alleen de teelt. (meer…)

Afnemers bepalen label

Eric CasteleijnDe nieuwe EU verordening, die de keuring van onder andere pootgoed regelt, begint langzaam vorm te krijgen. (meer…)

Tolsma Grisnich verwacht ook na directiewissel blijvende omzetgroei

TolsmaHet bedrijf Tolsma Grisnich heeft zich na de verzelfstandiging in 2003 ontwikkeld tot een specialist in totaaloplossingen voor productbewaring, intern transport en sortering. (meer…)

Nu ook pootaardappelacademie Zuidwest van start

Op 20 februari vond aan de voet van de Zeelandbrug op proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat de startbijeenkomst plaats van de Pootaardappel-academie Zuidwest-Nederland. (meer…)

Afhankelijkheid verminderen door innovatie

Erwin TummersEen positieve wending geven aan een column in crisistijd? Het is mogelijk; het positieve van een (economische) crisis, is dat mensen op zoek gaan naar wat nu écht belangrijk voor ze is. (meer…)

Butter opent vestiging in Hongarije

Cees ButterNaast vestigingen in Nederland, Polen en Groot-Brittannië heeft de Butter Group nu ook een eigen locatie in het zuiden van Europa geopend. (meer…)

Snellere doorstroming in afkap loont

Ton StolteZoals gebruikelijk in januari organiseerde de NAK weer haar jaarlijkse regiobijeenkomsten voor telers die met de keuringsdienst in Nederland te maken hebben. (meer…)

Betere vraag zorgt voor hogere prognoseprijs

Positief nieuws uit de pootgoedbranche kwam de afgelopen maand van het aardappelhandelshuis HZPC uit Joure. (meer…)

The Next Level (03-2013)

Guido MangnusOp 11 en 12 september 2013 zal in Emmeloord PotatoEurope 2013 plaatsvinden. In deze editie is het woord aan Guido Mangnus, Global Marketing Director, bij Miedema. (meer…)

Aandacht voor duurzaamheid en innovatie op SI MA

In het beurscomplex Paris- Nord Villepinte vindt van 24 tot en met 28 februari 2013 alweer de 75e editie van de internationale landbouwvakbeurs SIMA plaats. (meer…)

Jubilerend Nedato investeerde flink in bedrijfsvoering

Nedato heeft voor een bedrag van 637.000 euro geïnvesteerd in productiemiddelen voor de vestiging in Oud-Beijerland en de eigen wasserij in Den Bommel. (meer…)

Farm Frites blijft investeren in Egypte

Farm FritesTerwijl demonstranten op het Tahrir-plein hun onvrede uiten richting de nieuwe Egyptische regering, rooit Farm Frites op een drie uur rijden van Caïro volop aardappelen. (meer…)

Eerste Malta primeurs voor aardappelfan Sharon Dijksma

Sharon DijksmaIn de eerste week van maart kreeg staatsecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken het eerste zakje van de Malta primeuraardappelen overhandigd. (meer…)

Groei middenklasse-inkomens stuwt wereldfritesproductie omhoog

Han van den Hoek“De wereldwijde behoefte aan verwerkt product blijft alsmaar stijgen door een sterke groei van middenklasse-inkomens”. (meer…)

Agriprins nu openbaar

Het online aardappelprijs-informatiesysteem Agriprins is vanaf 1 maart vrij te raadplegen via de website www. agriprins.nl tot en met het eind van het handelsseizoen. (meer…)

“Fabrieken hebben grondstof nodig, ook van Duitse telers”

Ferdi BuffenOp de jaarvergadering van het Interprovinciaal Proefcentrum voor de aardappelteelt vzw (PCA) en Inagro gaf Ferdi Buffen een visie op de Duitse en Europese.. (meer…)

Aardappelschap van de Toekomst nu al bij Jumbo

Klaas Greydanus, Tjalke Stoelwinder en Cor Greydanus.Twee jaar geleden is HZPc een initia tief gestart om oude verkooptradities te veranderen en een meer eigentijds cachet aan de aardappelpresentatie in het winkelschap te geven. (meer…)

België niet alleen dankzij Bintje grootste fritesexporteur

Stefaan DelmeireHet is zeker niet alleen de Bintje die de Belgische aardappelverwerking tot de grootste fritesexporteur in de wereld heeft gemaakt. (meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier