Farm Frites blijft investeren in Egypte

Farm FritesTerwijl demonstranten op het Tahrir-plein hun onvrede uiten richting de nieuwe Egyptische regering, rooit Farm Frites op een drie uur rijden van Caïro volop aardappelen.

Terwijl demonstranten op het Tahrir-plein hun onvrede uiten richting de nieuwe Egyptische regering, rooit Farm Frites op een drie uur rijden van Caïro volop aardappelen. Tijdens de aardappeloogst en het transport naar de fabriek of bewaring gaan de politieke en religieuze tegenstellingen aan de kant en werken de Egyptenaren eensgezind aan het vergroten van de fritesmarkt in het Midden-Oosten. Direct gevolg van de politieke instabiele situatie is dat bedrijven hun investering ‘on hold’ zetten, laat de Nederlandse ambassadeur Gerard Steeghs in Caïro weten. De Egyptische onderneming van Farm Frites, met 85 miljoen dollar jaarlijkse omzet, trekt zich daar vooralsnog niets van aan en blijft bezig de markt te vergroten. Dit jaar legt het bedrijf de laatste hand aan een hypermoderne bewaarloods van 28.000 ton consumptieaardappelen in bulk met volledige roostervloer en 7.000 ton pootaardappelen in kisten.

Jaap Delleman

Farm Frites

“Het is ongelofelijk dat de Egyptenaren in dit zand zulke mooie aardappelen kunnen telen”, is de algemene uitspraak van de meegereisde telers.