Aardappel anders

Arwin BosWij als Nederlandse boeren zijn wereldkampioen aardappelen telen. Wij realiseren de hoogste opbrengst per hectare, houden ziektes goed onder controle en zijn in staat het hele jaar aardappelen te leveren van Nederlandse bodem.

Arwin BosWij als Nederlandse boeren zijn wereldkampioen aardappelen telen. Wij realiseren de hoogste opbrengst per hectare, houden ziektes goed onder controle en zijn in staat het hele jaar aardappelen te leveren van Nederlandse bodem. Onze aardappelen worden bovendien efficiënt vermarkt en verwerkt door ervaren handelaren en state-of-the-art industrie. Wij zijn dus met zijn allen goed bezig, zou je denken. Ik denk van niet. Ik spreek regelmatig consumenten die nooit aardappelen eten. Belangrijk is dat dit vooral jonge mensen zijn – onze klanten van de toekomst. De redenen zijn divers. De aardappel zou een dikmaker zijn, niet al te gezond en lastig klaar te maken (schillen!). Eén reden springt er voor mij echter uit en dat is dat de aardappel – in zijn pure vorm (dus: als tafelaardappel zonder toevoegingen) – smakeloos zou zijn.