Al 25 jaar uit betrouwbare bron

Jaap DellemanIk weet me nog goed het moment te herinneren waarop ik 25 jaar geleden bij de redactie van Aardappelwereld aan de slag ging als vakjournalist.

(meer…)

Voorzitter Belgapom: “dit jaar biedt mogelijk nog veel meer afzetkansen”

Marc SeruDe handel gaat een moeilijk jaar krijgen, de industrie zal zich moeten gaan beraden over mogelijk lagere contractprijzen en telers zullen hun kostprijs in de gaten dienen te houden.

(meer…)

Meer doen met minder

Nele CattoorSamenwerken aan duurzame groei; is dit thema anno 2014 wel de ideale uitpakker voor Interpom-Primeurs?, zullen veel sectorgenoten zich vertwijfeld afvragen.

(meer…)

Steenvoorden presenteert nieuwe productreiniger op Interpom-Primeurs

SteenvoordenSteenvoorden machines bv heeft onlangs een nieuwe productreiniger voor onder andere aardappelen ontwikkeld die kluiten, stenen en loof samen voor 99 procent uit een productstroom kan halen.

(meer…)

Tolsma-Grisnich onderstreept het belang van dataverzameling

Dim Jan de VisserVoorafgaand aan de internationale wielerwedstrijd ‘De nacht van Woerden’ organiseerde Kiremko uit Montfoort half oktober een studiedag met als thema A Platform 4 Professionals.

(meer…)

Handelshuizen delen in resultaten Talent

Eind oktober organiseerde Adama, fabrikant van de kiemregulator Talent, een bijeenkomst waar de handelshuizen hun proefresultaten in pootgoed met elkaar en de gewasbeschermingsfirma’s deelden.

(meer…)

Germicopa overgenomen door zaadbedrijf Florimond Desprez

GermicopaOnlangs is er weer een pootgoedhandelshandelshuis overgenomen door een Europees zaadveredelingsbedrijf.

(meer…)

Tomra lanceert FPS op Interpom-Primeurs

TomraTomra Sorting Solutions uit het Belgische Leuven heeft een nieuwe aardappelsorteermachine in het leveringsprogramma.

(meer…)

Drie nieuwe LNCN-noteringen ‘Droog uit schuur’

De Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland (LNCN) heeft onlangs besloten om de noteringen ‘Droog uit schuur’ te wijzigen.

(meer…)

Miedema en Dewulf presenteren nieuwe bedrijfskleuren

Miedema en DewulfDe voorgenomen fusie tussen Dewulf en Miedema wordt nog dit jaar helemaal voltooid, zo laten de bedrijven gezamenlijk weten.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (11-14)

René BouwmeesterOp de kaart Naast Prinsjesdag en de algemene beschouwingen vormen de begrotingsbehandelingen in de Tweede Kamer ook zo’n jaarlijks terugkerend ritueel.

(meer…)

Pieperboetiek vertelt het aardappelverhaal

Krispijn van den DriesDe aardappelteler van de toekomst moet volgens Krispijn van den Dries, naast plantenteler ook guerrillamarketeer, verkoper en promotor zijn.

(meer…)

Interpom 2014: duurzaam groeien doe je samen

In de aardappelsector zijn de afgelopen jaren al heel wat acties rond het thema duurzaamheid op touw gezet.

(meer…)

Aardappelopbrengst Ecuador sterk gestegen dankzij giften Belgische aardappelsector

In arme landen kan de aardappelteelt al gauw een mooie aanvulling geven op het boereninkomen. Probleem is echter dat het dikwijls ontbreekt aan teeltkennis en geschikte rassen.

(meer…)

Puma 3: stiller, wendbaarder en sterker

Puma 3Half oktober presenteerde fabrikant AVR uit Roeselare de nieuwe vierrijige AVR Puma 3 bij Van den Borne Aardappelen uit Reusel.

(meer…)

“Certificering houdt je scherp”

De meeste aardappeltelers hebben er jaarlijks mee te maken: de GlobalGAP controle.

(meer…)

Nieuwe regels EU-pootgoedklassen uiteengezet

Henk van de HaarIn de afgelopen periode heeft de Europese Unie nieuwe regels vastgesteld voor keuring en certificering van pootaardappelen. De belangrijkste wijziging is de invoering van Europese klassen.

(meer…)

Logistiek optimaliseren met automatische kistenvuller met stapelaars

Om alle 8.400 kisten rustig en netjes in de bewaring te rijden, hebben Jaap en Hans de Zeeuw uit de Noordoostpolder meegeholpen met de ontwikkeling van, en geïnvesteerd in, de automatische kistenvuller: Nr1 BoxFilr van Van Hees Machinery.

(meer…)

NAO exportpromotor Hans Peeten bij sectorafscheid onderscheiden

Hans PeetenWie Hans Peeten zegt, zegt mensenmens, barrièreslechter, Cuba, harde werker.

(meer…)

Ook in 2015 NAK Aardappelselectiecursus

NAKDe NAK gaat ook in 2015 weer twee aardappelselectiecursussen organiseren. De aardappelselectiecursus is een intensieve training in alles wat een selecteur moet weten.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier