Vakmanschap en creativiteit

Jaap DellemanOf de opbrengsten nu sterk varieerden of niet, feit is dat de aardappelopbrengsten in Noord-Europa dit seizoen hoger zijn dan het langjarig gemiddelde, evenals het areaal.

(meer…)

HLB wil wetenschap en praktijk combineren in nieuwe organisatie

Janny Peltjes“Ik geloof in een wereld waar kennis op een praktische manier doorvloeit naar de primaire producent.

(meer…)

Op tijd met huiswerk beginnen…

Ton GielenWe schrijven inmiddels alweer oktober en een groot deel van de oogst 2014 is weer afgeleverd of wordt ingeschuurd.

(meer…)

ATF en Q-Potato slaan de handen ineen

ATF en Q-PotatoKrachten bundelen in het consumptie- en pootaardappelsegment. Dat is voor de Dirk van de Water van ATF Potato en Wouter Mutsaers van Q-Potato Holland de reden.

(meer…)

Internationale Rassenpresentaties 2014

Internationale Rassenpresentaties 2014

(meer…)

Agrofoodcluster Noordoostpolder wil aardappelsector versterken

Om de agrofoodsector in de regio Emmeloord de komende vier jaar te versterken heeft Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van de provincie Flevoland, samen met Hans Wijnants, wethouder van de gemeente Noordoostpolder, een cheque met een waarde van 442.000 euro overhandigd.

(meer…)

Podium voor Actrice breidt uit naar grote Franse supermarkten

Marten Jukema.Deze zomer heeft handelshuis Agroplant uit Medemblik het ras Actrice een nieuw podium gegeven door het in de Franse supermarkten Super-U, Hyper-U en Leclerc te introduceren.

(meer…)

SV-Agri en Mooij Agro starten een joint venture in India

Hemant Gaut, CEO van SV-Agri uit India en Maarten Mooij, directeur van Mooij Agro uit Nederland hebben een overeenkomst ondertekend..

(meer…)

Haagse Aardappelzaken

René Bouwmeester,Woord houden Het politieke circus in Den Haag draait op volle toeren. Het reces is voorbij, Prinsjesdag is achter de rug en alles is business as usual rond Het Binnenhof.

(meer…)

Huisverkoop bepaalt saldo Duitse teler

Aardappelteler Stefan Schulze-Bergcamen uit het Duitse Bergkamen houdt er tijdens het aardappeloogstseizoen een bijzondere bedrijvigheid op na.

(meer…)

Kweekpionier Niek Vos verlegt de grenzen

Hij is het voorbeeld en het gezicht van de biologische aardappelsector, akkerbouwer en aardappelkweker Niek Vos uit Kraggenburg.

(meer…)

Rassendemo’s op PotatoEurope perfect opwarmertje

Een zonovergoten ruim opgezet beursterrein, met keurig aangelegde demovelden, gezellige binnenstands met mooi uitgestalde rassen plus heel veel internationaal handelspubliek. 

(meer…)

Aantrekkelijk afwisselende Duitse editie PotatoEurope

Een van de aantrekkelijke aspecten van PotatoEurope is dat het jaarlijks afwisselend in een van de vier belangrijke Europese aardappellanden plaatsvindt.

(meer…)

Trefkans detectie Erwinia in pootgoed toegenomen

Binnen het Deltaplan Erwinia is een methode ontwikkeld die met grotere zekerheid de aanwezigheid van de Erwinia’s, Pectobacterium en Dickeya, in pootgoed kan aantonen.

(meer…)

Praktijkinzet van ethyleen maakt pootgoedbewaring flexibeler

Ten Brinke BVVoorkiemen met de rem erop, dat is de werkingswijze van kiemregulators als ethyleen bij gebruik in pootaardappelen.

(meer…)

Potatoes go Wild

In 2018 zullen het Friese Leeuwarden en de stad Valletta op Malta aan elkaar gekoppeld zijn als Europese cultuurhoofdsteden.

(meer…)

Pomuni neemt Potato Masters over

Enkele weken geleden maakte de Belgische aardappelverpakker Pomuni van de familie Muyshondt de overname van concurrent Potato Masters van de familie Deprez bekend. 

(meer…)

HZPC en Rungis zetten kleurrijke Perupas gezamenlijk in de markt

Het zijn aardappelen, maar niet zoals wij die in Europa kennen. Perupas zijn oer.

(meer…)

Geplette krokante aardappel uit de oven

Niet kapotkoken, wel stuk pletten.

(meer…)

Authentiek is bingo

In de Volkskrant stond vorige maand een mooie fotoreportage van de laatste fritkoten in België. De Belgen houden van een frietje, ze steken er direct in als ze van vakantie terug zijn.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier