Gewoon Aardappelen

Jaap DellemanSchone teelt is heel divers. Je kunt dan spreken over gericht bemesten, hygiënemaatregelen, zonnepanelen op je dak en ga zo maar door.

(meer…)

Dewulf en Miedema samen verder als full-liner

Het grote nieuws op PotatoEurope 2014 was zonder meer de overname van de Hollandse onderneming Miedema uit Winsum door het Belgische familiebedrijf Dewulf uit Roeselare.

(meer…)

Aardappel moet weer hot worden

René van DiepenAan het begin van het aardappelhandelsseizoen zijn er legio uitdagingen.

(meer…)

AB Zuid-Holland demonstreert nieuwe reinigingsdienst

Jessica Sol (Wat beweegt trekt altijd extra volk. Zo kreeg de draaiende mobiele kistenreiniger die AB Zuid-Holland op de Aardappeldemodag te Westmaas had meegebracht veel bekijks op het showterrein.

(meer…)

iPot wil Belgische aardappelteelt in kaart brengen

Deze zomer is in België een project van start gegaan met de intrigerende naam iPot.

(meer…)

Agrico nu meerderheidsbelang in Canadese Parkland

Agrico uit Emmeloord heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in het Canadese pootaardappelbedrijf Parkland Seed Potatoes van Kirby en Paul Sawatzky uit Edmonton.

(meer…)

Drukst bezochte demodag ooit trotseert alle nattigheid

Laarzen waren in Westmaas geen overbodige luxe voor bezoekers van de drukst bezochte Aardappeldemodag ooit op 20 augustus jongstleden.

(meer…)

Zonnepanelen op aardappelloods aantrekkelijke investering

In de landbouw/aardappelsector is de laatste jaren veel belangstelling voor de plaatsing van zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen.

(meer…)

Vloeibare rijenbemesting geeft meer opbrengst en is praktijkrijp

PPO heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een meeropbrengst na rijenbemesting ten opzichte van korrelbemesting aangetoond in aardappelproefvelden.

(meer…)

Roodrot: beter voorkomen dan bestrijden

Roland VelemaEen slechte bodemstructuur en wateroverlast na zware buien in combinatie met hoge temperaturen zijn ideale omstandigheden voor de schimmelziekte roodrot.

(meer…)

Vijf inschuurlijnen uitgelicht

Uniek op de afgelopen Aardappeldemodag te Westmaas was het feit dat er vijf toonaangevende merken inschuurlijnen te zien waren en dat deze hier ook allemaal live een demonstratie konden geven.

(meer…)

Dewulf 3060 met upgrade weer een stap vooruit

Dewulf 3060Afgelopen voorjaar introduceerde rooierfabrikant Dewulf uit Roeselare de nieuwe generatie 3060 rooiers.

(meer…)

Bas Rijk naar AB Texel

Per 1 september jongstleden is Bas Rijk, voormalig directeur/ eigenaar van aardappelhandelsbedrijf Verhagen te Dinteloord, in dienst getreden bij transportbedrijf AB Texel.

(meer…)

Kalizout goed voor teelt en consumptie

Tijdens de onlangs gehouden Aardappeldemodag te Westmaas promootte vertegenwoordiger Jaap Brink van K+S Benelux dat met extra kali bemeste chipsaardappelen en met kalizout bestrooide chips gezonder zijn dan chips met natriumzout.

(meer…)

Raquel Izquierdo de Santiago nieuwe Europatat-secretaris

Raquel Izquierdo de Santiago wordt per 1 oktober de nieuwe secretaris-generaal van de Europese belangenbehartigingsorganisatie Europatat.

(meer…)

Groene-theebouillon met groenten verse oogst

Heerlijk weer, al die groenten zo vers van het land.

(meer…)

Geen pieper gezien

Rinske WiemanMet onze jonge kinderen naar Thailand. Een droomvakantie heet dat dan en dat was het ook. Heel veel gezien, heel veel heel andere indrukken dan van de afgelopen negen jaren op vakantie in Europa.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier