Slim vermarkten

Jaap DellemanAls nieuwsgierig journalist is het, op weg naar de druk bezochte Potato-Expo beurs in Florida, natuurlijk een uitdaging om een bezoek te brengen aan het CNN-hoofdkantoor.

(meer…)

“We kunnen de productie op alle fronten direct verdubbelen”

Mydibel is een familiebedrijf dat inmiddels zes jaar onder leiding staat van Bruno (BM) en Carlo Mylle (CM) en een absoluut totaalpakket aan aardappelactiviteiten aanbiedt.

(meer…)

Even eigen baas!

Jaap BotmaIn een jaar waarin er veel aardappelen geoogst worden, is daar altijd weer de vraag: moet het aanbod beheerst worden en zo ja, hoe dan?

(meer…)

#awselfie brengt aardappelpraktijk en lezers in beeld

Een vakblad lees je voor verdieping van kennis en/of om ideeën te vergaren. Bijvoorbeeld over de branche waarin je werkzaam bent of de hobby die je uitoefent.

(meer…)

Beslissing ggo-gewassen bij lidstaten

Half januari stemde het Europees Parlement over een wetsvoorstel die meer ruimte moet geven voor de inzet van genetisch gemodificeerde gewassen (ggo’s).

(meer…)

Potato Masters failliet

Net voor de jaarwisseling kwam in België het nieuws naar buiten dat het Potato Masters uit Deinze faillissement had aangevraagd.

(meer…)

Nieuwe generatie PEF-technologie voor aardappelverwerking

PulsemasterPulsemaster BV uit Bladel brengt sinds kort een nieuwe generatie Pulsed Electric Field (PEF)-technologie op de markt.

(meer…)

VAVI presenteert Duurzaamheidsrapport 2014

De Vereniging voor de Aardappel­verwer­kende Industrie (VAVI) signaleert dat het belang van duurzaam ondernemen binnen de aard­appel­ver­wer­kende industrie toeneemt.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (02-2015)

René BouwmeesterFrau Antje Heeft u haar gezien half januari, onze staatssecretaris, op de Grüne Woche in Berlijn?

(meer…)

Weight Watcher houdt knolgewicht op peil

Aardappelverwerker Lamb Weston / Meijer uit Kruiningen werkt al enige jaren lang samen met Mooij Agro BV uit Hegelsom aan de ontwikkeling van een Weight Watcher.

(meer…)

Amerikaanse Potato-Expo steeds Europeser

EmeraldIn de eerste week van januari reist een groot deel van de Noord-Amerikaanse aardappelsector naar de Potato-Expo vakbeurs en congres.

(meer…)

PCA studiedag over afdekken prijsrisico’s

Zo het nu lijkt zal het oogstjaar 2014 de geschie­denis­boeken ingaan als een jaar met een recordproductie en zeer lage prijzen voor niet gecontracteerde aardappelen.

(meer…)

NAK-vergaderingen: brainstormen over afkapsysteem

Pittige kost dit jaar tijdens de NAK-vergaderingen. Pootgoedtelers werd gevraagd hoe zij denken over de opties voor aanpassingen aan het afkapsysteem.

(meer…)

Hollanders richten ontvangstlijn in bij Belgische verwerker

Aardappelverwerker Mydibel uit het Belgische Moeskroen heeft het afgelopen najaar een compleet nieuwe was- en sorteerhal in gebruik genomen.

(meer…)

Albert van der Vlies nieuwe algemeen directeur Peka Kroef

Albert van der VliesAlbert van der Vlies zal met ingang van 1 februari als algemeen directeur leiding gaan geven aan het aardappelverwerkende bedrijf Peka Kroef.

(meer…)

Aardappelbatterij laadt telefoon op

Tijdens de Amerikaanse beurs Potato-Expo in Florida, was in de stand van chemiefabrikant Bayer met een enorme batterij gemaakt van aardappelen.

(meer…)

Rösti

Rösti, een klassieker met aardappel. Deze maak ik het liefst puur, zonder toevoeging van bloem en ei en met een licht krokante bite.

(meer…)

Van Antwerpen Milieutechniek verder als VAM-Watertech

VAM-WatertechVan Antwerpen Milieutechniek heeft flinke internationale ambities en biedt naar eigen zeggen oplossingen voor 95 procent besparing op proceswater in de Agrofood.

(meer…)

Friet uit Rotterdam

Rinske WiemanSoms heb je van die heldere momenten. En ga je in de vakantie niet half Europa door in de auto met een jong drietal op de achterbank maar blijf je dichterbij huis. Wij gingen naar Rotterdam.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier