Frites de la maison

Op weg van de Franse mechanisatiebeurs SIMA naar huis, gingen Leo en ik nog snel een vorkje prikken in een Franse bistro om de hoek bij ons hotel aan Place de la République in Parijs.

(meer…)

Innovatie noodzakelijk voor wereldwijde trend naar verpakte aardappelen

Sinds 1922 levert het familiebedrijf NNZ verpakkingen voor aardappelen en vele andere producten. In de beginjaren was jute het materiaal waar de verpakkingen van gemaakt werden.

(meer…)

Dappere Bonken

De afgelopen jaren lijken consumenten massaal hun toevlucht te zoeken tot superfoods. Als je de naam hoort, zou je er al bijna blind van uitgaan dat het producten zijn die rondzweven met cape en masker of op zijn minst andere buitenaardse superkrachten hebben.

(meer…)

Tolsma-Grisnich gaat voor Zwitserse precisie

Tolsma-Grisnich in Emmeloord heeft de eigendomsrechten van de kluiten- en stenenscheiders van het Zwitserse bedrijf Samro overgenomen. 

(meer…)

Agrimatie.nl biedt nu ook handelsdata en prijsinformatie

Sinds kort is op www.agrimatie.nl nog meer cijferinformatie te vinden over de Nederlandse agrarische sector, zo bericht LEI Wageningen UR.

(meer…)

Micosat kan de aardappelopbrengst 6 tot 17 procent verhogen

Uit een eerste jaar van beproeving in de aardappelpraktijk blijkt dat de natuurlijke bodemverbeteraar Micosat de kilogramopbrengst van het gewas aanzienlijk kan verhogen.

(meer…)

‘Power to the Pieper’ van start

“In de huidige tijd van hip en verantwoord voedsel lijkt de zoektocht naar lekker en gezond eten steeds ingewikkelder.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (03-2015)

Harde barrière Het zal u niet zijn ontgaan: er staan verkiezingen voor de deur. Dat geeft altijd onrust op Het Binnenhof. Dat het nu gaat om de provincies en de waterschappen en niet om de Tweede Kamer maakt niet uit.

(meer…)

Fruit Logistica: het vizier op morgen

Met 65.000 bezoekers uit 135 landen en 2.785 exposanten brak de Fruit Logistica dit jaar opnieuw alle records.

(meer…)

Het is niet alles zilverschurft wat er blinkt

Zilverschurft staat de laatste tijd weer volop in de schijnwerpers als probleemziekte. Toch is het lang niet allemaal zilverschurft wat er blinkt.

(meer…)

Uitdagende vroege tafelaardappelteelt Florida

Danny Johns is tafelaardappelteler in het Amerikaanse plaatsje Hastings in het noordoosten van Florida.

(meer…)

Blijft Europa de net veroverde voorsprong op de VS behouden?

Europese aardappelverwerkers uit Nederland en België hebben tot eind vorig jaar kans gezien om een flink stuk van de exportmarkt van de Amerikanen en Canadezen in te pikken.

(meer…)

“Ieder jaar één fabriek extra nodig om de wereldexportgroei bij te houden”

Als het gaat om de afzet van verwerkte aardappelproducten wereldwijd winnen we van Noord-Amerika, maar als belangrijke exporteur vanuit Europa hebben de Belgen de Nederlanders inmiddels ingehaald.

(meer…)

Tolsma Grisnich introduceert automatische wasser

wee jaar geleden heeft Tolsma Grisnich besloten de doorontwikkeling van eigen was- en reinigings machines voor aardappelen weer op te pakken.

(meer…)

Succesvolle kwekers onderscheiden door Geert Veenhuizen Fonds

Een wandbord of een oorkonde van het Geert Veenhuizen Fonds (GVF) is sinds 1961 voor aardappelkwekers een onderscheiding die betrokkenen in de kweekwereld zeer op prijs stellen.

(meer…)

Agrico-ras Carolus smaakmaker tijdens Biobeurs

Een van de deelnemers aan de vernieuwde Biobeurs die onlangs plaatsvond in het IJsselhallencomplex te Zwolle was Agrico.

(meer…)

Duet van aardappel en courget

Na een krokusvakantie in Frankrijk ben ik weer helemaal geïnspireerd door alle gerechten waar de Fransen hun aardappelen in verwerken.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier