Dappere Bonken

De afgelopen jaren lijken consumenten massaal hun toevlucht te zoeken tot superfoods. Als je de naam hoort, zou je er al bijna blind van uitgaan dat het producten zijn die rondzweven met cape en masker of op zijn minst andere buitenaardse superkrachten hebben.

De afgelopen jaren lijken consumenten massaal hun toevlucht te zoeken tot superfoods. Als je de naam hoort, zou je er al bijna blind van uitgaan dat het producten zijn die rondzweven met cape en masker of op zijn minst andere buitenaardse superkrachten hebben. Ik heb me vaak afgevraagd wat iets tot een superfood maakt. Wat mij betreft lijken superfoods met name verbonden door het feit dat het producten zijn die gezonder zijn dan dat ze lekker zijn. Heeft u weleens een handje chiazaad opgepeuzeld, of een lepeltje spirulina-poeder? Ik raad het u niet aan. Nu wil ik niet zeggen dat al die superfoods alleen maar slecht zijn, maar het is zonde als al die overtrokken gezondheidsclaims ons blind maken voor de mooie dingen die we hier uit onze eigen grond hebben. 

 

Het volledige artikel lezen? Klik hier voor een abonnement op Aardappelwereld magazine!