Duizelingwekkend China

Een bezoek aan China doet je duizelen. Wat een plannen, wat een getallen en wat een drive om de aardappel een prominente plaats te geven op het bord van de consument.

(meer…)

AB Texel en Butter samen efficiënter verder

Eind 2014 maakte transportbedrijf AB Texel uit Oudeschild bekend dat het concurrent aardappeltransporteur Butter Group uit Dronten wilde overnemen.

(meer…)

Frites: made in China

China verandert in rap tempo van een wereldfabriek naar een hightech economie. Minister-president Mark Rutte kon dat onlangs beamen tijdens een bezoek aan een fabrikant van drones. 

(meer…)

Vice-minister van landbouw Qu Donqyu ontvangt eerste exemplaar Chinees Aardappelkweekboek

Tijdens het onlangs gehouden World Potato Congress in de Chinese hoofdstad Beijing heeft de Chinese vice-minister van landbouw Qu Donqyu het allereerste Chineestalig exemplaar van het Aardappelkweekboek mogen ontvangen.

(meer…)

Kiremko en Packo introduceren nieuwe productpomp

Eind oktober organiseerde Kiremko een kennisdag waarop het bedrijf klanten en relaties informeerde over de meest recente ontwikkelingen in de aardappelverwerkende industrie.

(meer…)

Flinke exportorder voor Tunesië geladen in Beverwijk

Half oktober vertrok vanuit de haven in Beverwijk een flinke order van maar liefst 5.500 ton blankschillige consumptieaardappelen richting Tunesië.

(meer…)

Pootgoedofferte.nl laagdrempelige vergelijkingswebsite zonder verplichtingen

Jan-Anco Wijk, initiatiefnemer en eigenaar van de handelswebsite www.dutchseedpotatoes. com heeft kortgeleden weer een nieuwe website gelanceerd.

(meer…)

NAO Kennisdag voorziet in behoefte

Een van de kerntaken van de Nederlandse Aardappelorganisatie (NAO) is opleiding en kennisoverdracht, zo legt NAO-directeur René van Diepen 27 oktober uit tijdens de eerste NAO Kennisdag ‘ziekten en plagen’. 

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (11-2015)

Vergeten schakel Afgelopen maand stond in de Tweede Kamer het topsectorenbeleid volop in de belangstelling.

(meer…)

Op zoek naar het zouttolerante aardappelgen

Onlangs presenteerde veredelingsbedrijf C. Meijer uit Rilland samen met onderzoekspartner Deltares uit Utrecht de eerste proefresultaten van een nieuwe ronde aan onderzoeken naar zouttolerantie in aardappelen.

(meer…)

AGF Detail verrast de versmarkt

Eind september vond in Houten voor de 12e keer de AGF Detail plaats. In twee dagen tijd kwamen 5530 bezoekers naar deze nationale vakbeurs voor de versbranche.

(meer…)

Aardappel als basisvoedsel voor de Chinezen

We streven ernaar de aardappel een belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding te maken. Dat is broodnodig, willen we onze bevolking in de komende jaren op een duurzame wijze gezondere voeding kunnen bieden.”

(meer…)

HZPC gaat samenwerking aan met Chinees bedrijf IMG

Om de aardappelproductie de komende tien jaar te verdubbelen, hebben de Chinezen goed pootgoed en sterke rassen nodig. 

(meer…)

Chinese verwerking op weg naar 88 miljoen ton

De Chinese overheid wil dat in het jaar 2025 in totaal 40 procent van de Chinese aardappelproductie, richting de verwerkende industrie gaat.

(meer…)

Laat rotte knollen liggen!

Het bewaren van aardappelen is een vak apart. Niet altijd is het een eenvoudige opgave om de geoogste knollen, tot soms wel bijna een jaar lang, met behoud van kwaliteit op te slaan.

(meer…)

Scholen krijgen gratis De Bosatlas van het voedsel

Onlangs hebben alle scholen voor voortgezet onderwijs en instellingen voor het groenonderwijs in Nederland gratis exemplaren van de nieuwe Bosatlas van het voedsel ontvangen, inclusief een lespakket.

(meer…)

Boni in a box, (super)handig aardappelduo

De Belgische supermarktorganisatie Colruyt Group heeft onlangs een nieuwe en exclusieve verpakking gelanceerd.

(meer…)

Homemade salt and pepper kleuren chips

Groentechips, een waanzinnig lekkere snack. Het is weer tijd voor knollen en bollen.

(meer…)

Terug naar Brussel

In de Belgische hoofdstad begon het allemaal een jaar of 13 geleden. Vers gevestigd als freelance journalist schreef ik over de Europese Unie en als liefhebber daarnaast over culinaire zaken.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier