Naar Taiwan (deel 2)

Veel verse aardappelen zijn we niet tegengekomen in Taiwan. Wel overheerlijke dimsum, sushi, gegrilde vissen, gelakte spareribs, fruit shakes van elk denkbaar vers fruit.

(meer…)

Lunch in a yar

Ook wel eens een ‘cake in a jar’ cadeau gehad? Een stevige glazen pot met laagjes ingrediënten om een cake te bakken.

(meer…)

Tweede offensief โ€˜Power to the Pieperโ€™ gestart

Op 5 oktober jongstleden is de nieuwe NAO-campagne ‘Power to the Pieper’ een tweede offensief gestart met nieuwe reclame-uitingen.

(meer…)

Gebroeders Van den Borne op het ergste oogstscenario voorbereid

De broers Jan en Jacob van den Borne uit Reusel zijn op het ergste oogstscenario voorbereid in dit weer bijzondere aardappelseizoen. 

(meer…)

Nieuwe aardappelontvangst bij LWM schept ruimte voor groei

In eerste instantie wilde plantmanager Rinco Boender alleen maar een nieuw dak op de schuur. Totdat de directie van Lamb Weston / Meijer hem voorstelde om maar gelijk de hele aardappelontvangst op de schop te nemen.

(meer…)

Veelheid aan interessante aardappel noviteiten op PotatoEurope 2015

Met ruim 9.500 bezoekers mocht de Belgische editie van PotatoEurope in Kain zich verheugen op de grootste opkomst ooit.

(meer…)

Pootgoedoogst 2015 flink vertraagd

De koude en natte maand september, met een gemiddelde maandtemperatuur van 13,4 graden Celsius en een gemiddelde hoeveelheid neerslag van 110 millimeter, zorgde ervoor dat de pootgoedoogst 2015 met ruim twee weken flink is vertraagd.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (10-2015)

Kroegpraat? Politici krijgen nogal eens het verwijt het tegenovergestelde te doen van hetgeen ze beloven. Eerlijk gezegd vind ik dat meestal kroegpraat. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer, volgend op Prinsjesdag, ging ik echter aan mijn opvatting twijfelen.

(meer…)

Aardappeldemodag 2016 mikt op een vitale sector

De Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) en Wageningen UR / PPOWestmaas trekken alweer ruim een decennium lang gezamenlijk aan de kar van het professionele sectorevenement dat Aardappeldemodag heet. 

(meer…)

Internationale Rassenpresentaties 2015

 Internationale Rassenpresentaties 2015

(meer…)

Nieuwe leermodule Pootgoedteelt voor groen onderwijs

Hoe teel je pootaardappelen, hoe selecteer je, hoe bewaar je en hoe verloopt de handel in pootgoed?

(meer…)

Hersencellen tekort?

De kweker vraagt: “Waarom wordt er niet meer werk van mijn mooie ras gemaakt?” Verkoop: “Omdat er al zoveel goede rassen in de markt zijn en die hebben zich al bewezen, met deze moeten we het nog maar afwachten.”

(meer…)

Kweekwerk is onbetaalbaar

De internationale aardappelsector heeft kwekers nodig die zorgen voor genetische vooruitgang van het aardappelgewas op de lange termijn.

(meer…)

Langzaam voorwaarts

Op het moment dat de pootgoedtelers de meeste aardappelen een twee tot drie weken later dan gemiddeld achter de planken of in de kist hebben liggen en de eerste export van start gaat, zijn consumptieaardappeltelers ook verlaat bij de rooiwerkzaamheden. 

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier