Aardappel wederom opgenomen in de nieuwe Schijf van Vijf

 Eind maart heeft het Voedingscentrum na twaalf jaar de vernieuwde Schijf van Vijf geïntroduceerd.

Eind maart heeft het Voedingscentrum na twaalf jaar de vernieuwde Schijf van Vijf geïntroduceerd. Volgens het Voedingscentrum bestaat de basis van de Schijf van Vijf uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor het menselijk lichaam. “Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag. Bovendien helpt de Schijf van Vijf je om in grote lijnen milieuvriendelijker te eten”, legt het Voedingscentrum uit. Ook de aardappel is wederom opgenomen.