Pieperpraat

Sport

Deze zomer wordt de wereld overspoeld met sport, van ’s ochtends vroeg tot in de nacht zijn alle media ermee gevuld.

(meer…)

Originele Roti kip

‘Mam, jouw roti is lekkerder dan die van Akko!’ Wie deze Rotterdamse Surinaamse afhaal kent, weet dat dat een genereus compliment is.

(meer…)

Prada’s uit Noordoostpolder naar Koninklijk Paleis

Het eerste kistje aardappelen uit de volle grond in de Noordoostpolder gaat traditiegetrouw naar de keuken van het Koninklijk Huis.

(meer…)

Berekeningen hectareopbrengsten EU-28 naar beneden bijgesteld

Den Haag – Ook in die gebieden in Nederland waar in mei/juni wel veel regen, maar geen zondvloed over de aardappelvelden trok, zoals in het zuidoosten, groeit het gewas in de zomermaanden niet optimaal.

(meer…)

Veel live-demonstraties op PotatoEurope 2016 in Frankrijk

De elfde editie van PotatoEurope vindt dit jaar plaats op 14 en 15 september aanstaande in Frankrijk. Het onderzoeksinstituut Arvalis organiseert hier het evenement in de plattelandsplaats Villers-St-Christophe.

(meer…)

Aardappel Demodag: Veel noviteiten op het gebied van in- en uitschuurlijnen

De deelnemers aan de live-demonstratie van in- en uitschuurapparatuur zijn er deze editie van de Aardappeldemodag trots op dat ze op 31 augustus veel nieuwe machines aan de bezoekers mogen tonen.

(meer…)

Aardappel Demodag: Vier rooierfabrikanten tonen breed palet aan oogstmachines

Rooiers vormen op de Aardappeldemodag altijd het middelpunt van de belangstelling. Vooral omdat je van dichtbij hun werking in de alledaagse praktijk kunt bewonderen.

(meer…)

Aardappel Demodag: Alles over wassen tot en met verpakken op Holland Process Paviljoen

Een uniek en vernieuwend onderdeel op de Aardappeldemodag vormt het Holland Process Paviljoen. Hier zal het gehele verwerkingsproces van aardappels wassen tot en met verpakken te zien zijn.

(meer…)

Aardappel Demodag: In demoveldjes alle aandacht voor vitaal gewas

Op deze editie van de Aardappeldemodag hebben een achttal bedrijven uit de sector demoveldjes aangelegd.

(meer…)

Voorinformatie Aardappeldemodag uitgelicht in officiële catalogus

Wie vooraf goed geïnformeerd wil zijn, kan in deze officiële catalogus, als onderdeel van Aardappelwereld magazine, alle relevante informatie vinden met betrekking tot de Aardappeldemodag van 31 augustus aanstaande te Westmaas.

(meer…)

Hollands boerenondernemerschap houdt aardappelsaldo op peil

Vanaf eigen erf en huiskavel heeft akkerbouwer Peter Boer uit Klaaswaal rechtstreeks zicht op het reilen en zeilen van de onderzoekende buren bij proefboerderij PPO-Westmaas waar eind augustus de Aardappeldemodag plaatsvindt.

(meer…)

“Snel drogen betekent kachel erbij”

Het wegvallen van imazalil maakt het snel drogen van pootgoed belangrijker dan ooit. Bewaarziekten mogen geen kans krijgen. 

(meer…)

India staat aan de vooravond van grootschalige aardappelmechanisatie

Wetenschappers voorspellen dat India in het jaar 2050 het meest bevolkte land ter wereld zal zijn. Vorig jaar woonden er al 1,25 miljard inwoners die nu al gemiddeld 36,22 kilogram aardappelen per hoofd van de bevolking consumeren. In 2001 was dat nog maar 20,98 kilogram. 

(meer…)

Joint venture Linkage-Farm Frites investeert in Nederlandse techniek

Tijdens het vorig jaar gehouden World Potato Congress (WPC) in de Chinese hoofdstad Beijing, meldde de Chinese overheid dat in het jaar 2025 in totaal 40 procent van de Chinese aardappelproductie, richting de verwerkende industrie moet gaan.

(meer…)

Wageningen UR werkt aan folie met aardappelzetmeel

Wageningen UR Food & Biobased Research werkt op dit moment hard aan de ontwikkeling van industriële folies uit een mengsel van thermoplastisch zetmeel en polyethyleen. 

(meer…)

Canadezen vrezen voor oprukkende Dickeya dianthicola in VS

In de Verenigde Staten van Amerika waart sinds twee jaar in toenemende mate een nieuwe variant van bacterieziek rond die flinke (opkomst)schade in het aardappelgewas veroorzaakt.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (08-2016)

Rampenwet? Wat is nu precies de definitie van een ramp? Die vraag stelde ik mezelf, en velen met mij, de afgelopen maand.

(meer…)

Aardappel Demodag: Vitaliteit voor een gezonde aardappelsector

Zoals een sporter enkel topprestaties kan leveren bij een opperbeste conditie van lichaam en geest, zo kan een plant als de aardappel alleen maar kwaliteit opleveren in een optimaal groei- en bewaarklimaat.

(meer…)

‘Growing through precision technology’ beursthema Interpom-Primeurs 2016

Van zondag 27 tot en met dinsdag 29 november 2016 vindt alweer de achttiende editie van Interpom-Primeurs plaats.

(meer…)

Steeds nieuwe vraagstukken die om een oplossing vragen

Nederland is wereldwijd de nummer één als het gaat om het produceren en het verbeteren van de aardappel. Wie zou dat eeuwen geleden hebben gedacht toen het knolgewasje min of meer bij toeval uit Latijns Amerika in Europa belandde.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier