DuRPh te dromen

Tien jaar geleden hadden Wageningse onderzoekers de droom om Phytophthora infestans met minimaal gebruik van chemische middelen onder controle te krijgen. 

(meer…)

“DuRPh is voor de volle 100 procent gelukt. Nu dreigt over en uit en dat zou eeuwig zonde zijn.”

 “Waar ik me zorgen over maak, is dat Nederland de koppositie in aardappelen kwijtraakt wanneer het zich niet verder kan ontwikkelen in meer opbrengende en sterkere rassen”,…

(meer…)

Open data vloek of zegen?

Open data is een term die we gebruiken om vrij beschikbare informatie aan te duiden.

(meer…)

AB Agri Transport nieuwe naam voor recente samenvoeging

Sinds de overname van de Butter Group door AB Texel uit Oudeschild, in juni vorig, is begin dit jaar weer een stap gezet naar integratie van beide bedrijven en een samenvoeging met A-ware Logistics.

(meer…)

Vitaliteit voor een gezonde aardappelsector

Zoals een sporter enkel topprestaties kan leveren bij een opperbeste conditie van lichaam en geest, zo kan een plant als de aardappel alleen maar kwaliteit opleveren in een optimaal groei- en bewaarklimaat.

(meer…)

Fobek geeft kwekers blijk van waardering

Eind 2015 heeft kweekbedrijf Fobek uit St. Annaparochie twee ‘Kwekertjes’ uitgereikt aan aangesloten kwekers die onlangs een ras op de Nationale Rassenlijst kregen.

(meer…)

TPC breidt rassenpakket verder uit

Op de laatste middag van de aardappelrassendagen in november zette het handelshuis TPC uit Emmeloord de kwekers Jan van Loon en Evert en Gré Boerhave in het zonnetje.

(meer…)

Partijcontrole is nu het sleutelwoord

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (01-2016)

Toost Als u dit leest is de kop van het nieuwe jaar. Het normale leven is weer opgepakt en de meeste goede voornemens zijn al weer met de lege champagneflessen van het toneel verdwenen.

(meer…)

Britse ondernemer kiest voor teeltspecialisatie

Enkele grote aardappelondernemingen uit de omgeving van het Engelse graafschap North Yorkshire zetten hun producten sinds 2008 af via een eigen verkooporganisatie die Whole Crop Marketing Ltd heet.

(meer…)

Noviteiten Britse aardappelbeurs bruikbaar voor de wereldmarkt

De tweejaarlijkse beurs British Potato toonde tijdens de eind vorig jaar gehouden editie weer de nodige interessante noviteiten voor de aardappelbranche.

(meer…)

Geobased-versie NemaDecide zet aaltjes op de kaart

De aardappelsector had met NemaDecide al belangrijk werk verzet, door kennis over aaltjes te bundelen en uitwisselbaar te maken.

(meer…)

Pomuni en Warnez publiceren allereerste duurzaamheidsverslag op basis van MVO-sectorpaspoort

Onlangs zijn de eerste duurzaamheidsverslagen gepubliceerd van de Belgische aardappelbedrijven Pomuni en Warnez.

(meer…)

Vocht belangrijke vijand in de bewaring van pootgoed

Eind vorig jaar organiseerde Profytodsd gewasbescherming uit Emmeloord een bewaarsymposium in Bant.

(meer…)

NAO oriënteert zich op de toekomst

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) benadrukte voorzitter Kees van Arendonk dat de belangenbehartigingsorganisatie pleit om te komen tot een landelijke aardappelnotering.

(meer…)

NAO zoekt directeur ‘nieuwe stijl’

Vlak voor kerst 2015 maakte Van Arendonk namens het bestuur bekend dat het NAO-bestuur zich de afgelopen tijd heeft beraden over het aansturen van de NAO na mei 2016.

(meer…)

Potatopops met dip

Winterdippie? Pep jezelf op met ’n pop, de hype van dit moment.

(meer…)

Afscheid

Toen ik dertien jaar geleden voor vijf jaar in Brussel als freelance journaliste opnieuw begon, was een van mijn eerste klussen een reportage voor Aardappelwereld.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier