Afscheid

Toen ik dertien jaar geleden voor vijf jaar in Brussel als freelance journaliste opnieuw begon, was een van mijn eerste klussen een reportage voor Aardappelwereld.

Toen ik dertien jaar geleden voor vijf jaar in Brussel als freelance journaliste opnieuw begon, was een van mijn eerste klussen een reportage voor Aardappelwereld. Onderwerp: een luxe restaurant dat alleen gepofte aardappelgerechten op de kaart had staan. Toen een unicum. In die vijf jaar heb ik vaak nieuwsartikelen aangeleverd over EU-nieuws relevant voor de sector. Eenmaal weer terug in Nederland vroeg de hoofdredacteur me of ik maandelijks een column over de aardappel wilde schrijven. Ik had nog wel tien jaar door kunnen gaan maar een nieuwe, nog drukkere baan noopt me daarop te focussen. Eigenlijk ben ik vooral bang dat ik die maandelijkse deadline gewoon ga vergeten. Het was bijzonder leuk om met een columnistenblik te kijken naar wat er qua (verwerkte) pieper in de supermarkten ligt, wat je op foodfestivals ziet en wanneer een chef aardappelen serveert bij zijn menu en in welke vorm. 

 

Het volledige artikel lezen? Klik hier voor een abonnement op Aardappelwereld magazine!