Wegwijs maken

Wie 31 augustus de Aardappeldemodag bezocht, kon zich een dag lang onderdompelen in een enorm aanbod aan actuele ontwikkelingen in de sector.

(meer…)

โ€œDe aardappel hoeft niet meer ziek te wordenโ€

Anton Haverkort, de bekende en alom gewaardeerde aardappelprofessor uit Wageningen, gaat 21 september aanstaande met pensioen.

(meer…)

Het nieuwe boeren

Vorig jaar vertelden wij onze klanten dat Agrifac telers gaat helpen om met 50 procent minder gewasbescherming 50 procent meer opbrengst te halen.

(meer…)

PSTVd gevonden bij aardappelkweker in de Noordoostpolder

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in de Noordoostpolder bij een kleine kweker aardappelen aangetroffen met een aantasting van het de gevreesde quarantaineziekte PSTVd (potato spindle tuber viroid ).

(meer…)

Voorkom grote temperatuursverschillen

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. Gelukkig hebben we in Nederland experts paraat met verstand van bewaring.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (08-2016)

Deuk Ik heb al een paar keer op deze plek geschreven over de negatieve publiciteit die sommige agrarische sectoren in de Tweede Kamer – en de maatschappij – krijgen.

(meer…)

Innovatie noodzakelijk voor gouden toekomst van de aardappel

Met een flinke klap met een grote rubberen werkhamer, symbool voor de praktische insteek van de Aardappeldemodag, openden prof. dr. ir. Arhur Mol, ir. Dick Hylkema en prof. dr. ir. Ruud Huirne deze editie van het aansprekende evenement op 31 augustus jongstleden op de PPO proefboerderij te Westmaas.

(meer…)

Hevige pootgoeddiscussie op Aardappeldemodag

Op de Aardappeldemodag presenteerde Rabobank Nederland een positief rapport over de Nederlandse pootgoedsector.

(meer…)

Stof tot nadenken op Aardappeldemodag 2016

Stoffig dat was het op de tiende editie van de Aardappeldemodag in Westmaas. Niet alleen op het zonovergoten rooidemoveld, maar ook op het kavelpad waarover volgeladen kippers naar het erf scheurden alwaar moderne inschuurlijnen driftig de vers geoogste aardappelen in vrachtwagens draaiden.

(meer…)

HPP brengt complete inpakproces live in beeld

De aanwezigheid van het speciaal ingerichte Holland Proces Paviljoen (HPP) op de Aardappeldemodag was in alle media-uitingen vooraf luid en duidelijk aangekondigd. Toch wisten helaas nog lang niet alle bezoekers de weg te vinden naar het nieuwe indrukwekkende sorteer- en verpakkingsspektakel vlak bij het beursterrein.

(meer…)

CZAV werkt aan validatie taakkaarten voor stikstofbijbemesting

Volgend jaar wil CZAV aardappeltelers een bijbemestingsadvies voor stikstof aanbieden met hulp van drones. De arbeidsintensieve bladsteeltjesmethode is dan van de baan.

(meer…)

Hevige phytophthora-uitbraak 2016 benadrukt noodzaak resistente rassen

De biologische aardappelteelt heeft het dit jaar weer zwaar te verduren gehad met de hevige uitbraak van Phytophthora infestans. Door aanhoudende regenval in juni en juli waren veel telers genoodzaakt om hun percelen met aangetaste aardappelen al vroeg in het seizoen te branden.

(meer…)

Telers in Aquitaine leveren jaarrond residuvrije aardappelen

De streek Aquitaine, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is vooral bekend vanwege de beroemde wijnen uit de regio Bordeaux.

(meer…)

Spannend seizoen voor de boeg

Den Haag – “Het wordt een zeer spannend seizoen, zo ongewis als de markt nu is, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt in mijn loopbaan”, liet een ervaren speler uit de aardappelbranche zich onlangs op de Aardappeldemodag te Westmaas ontvallen.

(meer…)

Telers ongerust over ontwikkeling Alternaria in aardappel

Omdat de schimmelziekte Alternaria de laatste jaren steeds vaker voorkomt in het aardappelgewas, polste Wageningen UR tijdens de Aardappeldemodag ervaringen van telers en adviseurs.

(meer…)

Potato peekaboo

Naast de op de verpakking vermelde bereidingstechnieken als koken, bakken, pureren, frituren, mogen daar van mij best nog wat originele bereidingstips bij. 

(meer…)

Pieperpraat

Gewenste talenten ontdekken

Gedurende mijn carrière in de aardappelbranche heb ik regelmatig een sollicitatiegesprek moeten voeren. Meestal zijn dit zeer voorspelbare en saaie standaard vraag en antwoord halfuurtjes.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier