Start van de teelt

Bij de start van het seizoen moet ik weer terugdenken aan vorig jaar toen in de sector een brede discussie plaatsvond over de vitaliteit van pootgoed.

(meer…)

John Keeling, National Potato Council: “Eenheid geeft kracht in Washington”

Het doel van de Amerikaanse aardappeltelersorganisatie National Potato Council (NPC), is op nationaal niveau positieve invloed uitoefenen op publiek beleid dat een relatie heeft met de aardappelsector.

(meer…)

Minder bemesten kan prima

De teelteisen die de aardappeltelers krijgen opgelegd zijn alsmaar tijdrovender en complexer. Voorwaarden waaraan de landbouwers moeten voldoen leiden bij veel bedrijven daardoor tot steeds meer bureaucratie.

(meer…)

Interseed nieuwe aandeelhouder Breeders Trust

Eind maart maakte Breeders Trust bekend dat het pootaardappelhandelshuis en kweekbedrijf Interseed Potatoes in het Duitse Wittmund, aandeelhouder is geworden van de Brusselse organisatie die illegale nateelt van aardappelrassen wil uitbannen.

(meer…)

Kabinetsformatie

Kabinetsformatie Als ik dit schrijf zijn net de verkiezingen achter de rug en wordt er een begin gemaakt met het proberen een geschikte coalitie te vinden.

(meer…)

WatchtITgrow laat Belgische productie beter inschatten en duurzaam verhogen

Half maart is WatchITgrow, een nieuw geo-informatieplatform voor de aardappelsector, gelanceerd.

(meer…)

Mooij Klimzak eenvoudige en veilige oplossing kistenbewaring

De vraag van telers naar een eenvoudige en veilige oplossing voor het verticaal afdichten van kanalen in een moderne kistenbewaring…

(meer…)

Hou weerberichten nauwlettend in de gaten

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. Gelukkig hebben we in Nederland experts paraat met verstand van bewaring.

(meer…)

Nieuwe ‘poëtische’ Malta’s landen op Friese bodem

In 2018 is zowel Leeuwarden als Valletta, hoofdstad van Malta, culturele hoofdstad van Europa. De organisatie van Leeuwarden/Fryslân (LF)2018 heeft de aardappel een centrale rol gegeven in culturele festiviteiten.

(meer…)

AB Transport Group neemt transportactiviteiten Landjuweel over

De AB Transport Group neemt per 1 mei 2017 de transportactiviteiten van de Groningse aardappelgroothandel Landjuweel te Uithuizermeeden over.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken

Niemandsland

En toen was het stil. De verkiezingen liggen al weer een tijdje achter ons en de onderhandelingen over de kabinetsformatie zijn gestart.

(meer…)

Proefveld PotatoEurope: trekkrachtgegevens als basis voor pootafstand

Binnen het thema ‘Potatoes feed and meet the world’ zal op de Nederlandse editie van PotatoEurope te Emmeloord veel aandacht uitgaan naar precisielandbouw. Zo zal trekkerfabrikant Case IH op 13 en 14 september een splinternieuw precisielandbouwconcept introduceren en demonstreren met trekkrachtgegevens als basis.

(meer…)

Pootgoedsnijders bouwen hun diensten uit

De Tweeslag, het pootgoedsnijbedrijf van Gert-Jan van Tilburg en Peter Roose, beleeft een extra druk seizoen.

(meer…)

SIMA presenteerde weer indrukwekkende technieken

Onlangs vond in Parijs weer de tweejaarlijkse internationale beurs SIMA plaats. Altijd een indrukwekkende grootse Europese happening voor iedereen die van landbouwtechniek houdt.

(meer…)

Blijvend investeren in bewaring is een noodzaak, ook na brexit

Aardappeltelers in Groot-Brittannië staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Niet alleen omdat straks het moment van brexit aantreedt, maar ook vanwege noodzakelijke upgrades in de teelt en bewaring.

(meer…)

AW Markt Trends

Den Haag – Met een daling tot zo’n 19 euro per 100 kilogram voor de termijnnotering april, leek in de tweede helft van maart even sprake van een ‘oeps wat gebeurt hier’ moment.

(meer…)

Aardappelcongres inspireert en informeert diëtisten

Als onderdeel van de aardappelcampagne ‘Power to the Pieper” van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), vond op 16 maart jongstleden voor de tweede keer het Aardappelcongres plaats.

(meer…)

AardappelWereldgerecht

Meat and mashed potato picnic pies

Heel Holland bakt!, maar in Engeland kunnen ze er ook wat van.

(meer…)

Pieperpraat

Alles is relatief Voorjaar! Het is weer begonnen, de laatste vrachten pootgoed worden weer geladen naar allerlei exotische en vaak ook een stuk minder exotische oorden.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier