Op zoek naar de verschillen op PotatoEurope veld

Het grote proefveld dat in Emmeloord voor PotatoEurope is aangelegd staat geheel in het teken van precisielandbouw. Gedurende het groeiseizoen heb ik de verrichtingen van projectbegeleider Jannick Pelle…

(meer…)

PotatoEurope ontwikkelt zich tot ketenbreed evenement

Op 13 en 14 september is het zover. Dan vindt in aardappelhoofdstad Emmeloord een nieuwe Nederlandse editie plaats van PotatoEurope.

(meer…)

Ketenbrede samenwerking kan de positie van de aardappel verder versterken

De vraag naar aardappelen neemt wereldwijd toe. De Nederlandse aardappelketen heeft de telers in de nieuwe aardappelgebieden veel te bieden. Gelukkig wordt er op veel plaatsen in de wereld en door veel partijen geïnvesteerd in innovaties. Een belangrijke bijdrage komt uit het Nederlandse topsectorenbeleid.

(meer…)

Q-Potato hecht veel waarde aan langdurige relaties

Aardappelhandelshuis Q-Potato uit Lemmer richt zich op het segment kleiaardappelen en beschikt over een groot internationaal netwerk van telers en afnemers.

(meer…)

Tob niet over topsectoren

Er is deze zomer weer een discussie opgelaaid in een aantal economische media over het topsectorenbeleid van de Nederlandse overheid.

(meer…)

Onderzoek naar de aardappel in 2037 van start

Wie had 20 jaar geleden kunnen denken dat de Chinese overheid de teelt en consumptie van aardappelen aanmoedigt omdat de aardappel meer voedingswaarde heeft dan rijst? Dat de consument precies kan zien van welke teler en welk perceel de tafelaardappelen op ons bord komen? Gezien de grote veranderingen in de afgelopen 20 jaar, vragen Marcel Pothof van Goldfish ICT en Ruud Kosters van KTG International zich af hoe de aardappelmarkt er over 20 jaar uit zal zien. Hiervoor willen ze aardappelprofessionals ondervragen via een enquête en laten samenkomen in een rondetafelgesprek op 27 september aanstaande.

(meer…)

Belgische Frietkotcultuur is nu cultureel erfgoed

Iedereen die wel eens in of door België reist, weet dat in ieder – zichzelf respecterend – dorp of stadswijk een frietkot aanwezig is. Deze zomer is deze frietkotcultuur tot Belgisch immaterieel cultureel erfgoed verheven.

(meer…)

Binst legt nadruk op rassen met een duidelijke toegevoegde waarde

Steenvoorden Machines lanceert nieuwe lappendroger

Tijdens PotatoEurope in Emmeloord lanceert Steenvoorden Machines BV te Breezand een nieuw type lappendroger.

(meer…)

Bandlosserfabrikant Van der Peet 50 jaar

Dit jaar viert carrosseriebouwer H.W. van der Peet & Zn. Uit Nieuwkoop haar 50-jarig bestaan. Het grote succes van de onderneming begon in 1967 met een unieke vinding: de bandlosser.

(meer…)

Veel te leren op Bayer-proevenplatform

Op de hoofdlocatie van praktijkonderzoek AGV van Wageningen UR te Lelystad heeft Bayer Cropscience dit jaar een proevenplatform van drie hectare aangelegd.

(meer…)

Van Dijke Group presenteert nieuwe ontstener op PotatoEurope

Van Dijke Group uit Sint- Philipsland is dit jaar voor het eerst aanwezig op PotatoEurope. Het bedrijf, dat al meer dan 60 jaar actief is in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van machines voor agrarische producten te wassen, presenteert op de vakbeurs een nieuw type ontstener.

(meer…)

Innovatieve technieken op stand V102 tijdens PotatoEurope

Mechanisatiebedrijf Mijno van Dijk uit Sint Annaparochie is op de PotatoEurope aanwezig met een aantal aardappelinnovaties op stand V102.

(meer…)

Joskin kipwagens nu met hydraulische opzetschotten

Landbouwmachinefabrikant Joskin uit het Belgische Soumage is onder meer bekend van de bouw van kipwagens.

(meer…)

Mechatec presenteert nieuwe kistenvuller

Machinefabrikant Mechatec uit Tollebeek komt binnenkort met een nieuwe kistenvuller op de markt. Deze zal voor het eerst te zien zijn op 13 en 14 september tijdens PotatoEurope 2017 in Emmeloord.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken

Bier, zeep en de zomerslaap

LTO Nederland presenteerde vorige maand de ambitie ‘Plantgezondheid 2030: Gezonde teelt, gezonde toekomst. Hierin staat onder meer de doelstelling dat plantaardige productie in 2030 moet plaatsvinden zonder emissie van gewasbeschermingsmiddelen naar grond- en oppervlaktewater.

(meer…)

Europlant heeft zich in 25 jaar ontwikkeld van regionale speler naar multinational

Bij het Duitse aardappelhandelshuis Europlant is het al 25 jaar vermarkten van rassen wat de klok slaat. Na ‘Die Wende’, de overgangsperiode naar de Duitse hereniging, heeft de groep waar Europlant deel van uit uitmaakt…

(meer…)

Bewaarkennis wereldwijd verspreiden is bittere noodzaak

Vanuit het PotatoEurope thema “Potatoes feed and meet the world” organiseren Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland, de gemeente Noordoostpolder en Topsector Agri&Food in de week van de Emmeloordse vakbeurs een executive programma voor buitenlandse managers en beleidsmakers op het gebied van voedselvoorziening.

(meer…)

PotatoEurope 2017: precisielandbouw vanuit een ander perspectief

Op 13 en 14 september vindt in World Potato City Emmeloord PotatoEurope 2017 plaats. Binnen het thema ‘Potatoes feed and meet the world’ gaat er op deze Nederlandse editie veel aandacht uit naar precisielandbouw.

(meer…)

STET 2.0 wil marktleider worden in chipsrassen

Een jaar geleden was de overname van KWS-Potato door Stet Holland groot nieuws in de aardappelsector. Dat riep gelijk de vraag op, wat is het doel van de overname en welke koers denkt het bedrijf hiermee te gaan varen? Nu een jaar later zijn de bakens uitgezet en kunnen we de vraag: waar de nieuwe organisatie nu staat, in kaart brengen.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier