Haagse Aardappelzaken

Wetenschap

Het zal u niet zijn ontgaan. De Europese lidstaten hebben vorige maand besloten de toelating van glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Uit de manier waarop dat besluit tot stand is gekomen, zijn lessen te leren die ook relevant zijn voor de aardappelsector.

Wetenschap

Het zal u niet zijn ontgaan. De Europese lidstaten hebben vorige maand besloten de toelating van glyfosaat met vijf jaar te verlengen. Uit de manier waarop dat besluit tot stand is gekomen, zijn lessen te leren die ook relevant zijn voor de aardappelsector.

De Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA en het Europees Agentschap voor chemische stoffen ECHA kregen opdracht van de Europese Commissie om een advies uit te brengen over de risico’s van glyfosaat voor de volksgezondheid. Uit dit advies blijkt geen verband tussen het middel en kanker.

René Bouwmeester

 

Het volledige artikel lezen? Klik  hier  voor een abonnement op Aardappelwereld magazine!