Maatwerk

De Amerikaanse fastfoodketen Five Guys heeft vorig jaar een enorm drie verdiepingen tellend restaurant aan de Avenue des Champs-Élysées te Parijs geopend.

(meer…)

“Het is voor ons voortbestaan van belang om ook eigen rassen in onze coöperatie onder te brengen”

Op 13 februari jongstleden gaven de leden van coöperatie Royal-ZAP uit Ewijcksluis hun goedkeuring aan de overname van pootgoedhandelsonderneming Semagri uit Lelystad.

(meer…)

De aardappel als gezonde groente op je bord, zegt het voort

Is de aardappel op je bord alleen maar een koolhydratenbron? En een onderdeel van ons voedingspatroon waar je dik van zou worden?

(meer…)

Nieuwbouw kassencomplex Agrico Research officieel gestart

Begin maart is met de inzet van 50 medewerkers het zeil ingetrokken van het gietwaterbassin voor het nieuwe kassencomplex van kweekbedrijf Agrico Research te Bant.

(meer…)

Regionale economie stimuleren

Innovatie en dan met name nut en noodzaak van regionale innovatieclusters kom ik regelmatig tegen in de pers. Een hoogleraar stelde dat vooral het imago van de deelnemende bedrijven wordt gediend, maar niet de innovatie zelf.

(meer…)

HZPC roept politiek op besluit over positie nieuwe kweektechnieken te nemen

“De kostprijs dreigt uit de pas te lopen en veredeling raakt door regelgeving achterop. 

(meer…)

“Nauwelijks bewaarproblemen, maar blijf alert”

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. Gelukkig zijn in Nederland experts te raadplegen die hier verstand van hebben.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken

De belofte en het waarmaken Als u dit leest, weet u meer dan ik. U weet al hoe de verkiezingen zijn verlopen en ik weet het op het moment dat ik dit schrijf nog niet.

(meer…)

Fruit Logistica: al 25 jaar dé ontmoetingsplek voor de verswereld

Bestaande relaties onderhouden en nieuwe relaties opzoeken. Daar draait het om op de Fruit Logistica.

(meer…)

NVWA zoekt een diepergaande samenwerking met NAO

NVWA-topman Wim van der Sande wil graag nauwer samenwerken met brancheorganisaties als de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

(meer…)

Wat hebben groeischeuren en Erwinia gemeen?

“Er zijn van die onderwerpen die emotioneel geladen zijn. Dat zien we dit jaar in de discussie over groeischeuren in de klasse B en de nulnorm voor Erwinia in de klasse E.

(meer…)

Wat hebben groeischeuren en Erwinia gemeen?

“Er zijn van die onderwerpen die emotioneel geladen zijn. Dat zien we dit jaar in de discussie over groeischeuren in de klasse B en de nulnorm voor Erwinia in de klasse E.

(meer…)

Synplants Luxemburg investeert in hypermoderne bewaar- en sorteerloods

Al sinds 1945 produceert en verhandelt de coöperatie ‘E’slecker Setzgrompergenossenschaft’ onder de naam ‘Syndicat des producteurs de Plants de Pommes de Terre’, kortweg Synplants in de omgeving van Clervaux in Luxemburg pootaardappelen.

(meer…)

Buitenlandse investeerders tillen aardappelteelt in Burundi naar hoger niveau

Wij, Nederland pootgoedland, zijn voortdurend op zoek naar nieuwe afzetgebieden voor onze rassen en uitgangsmateriaal. In veel landen in Afrika, het noorden even buiten beschouwing gelaten, nemen hiervoor de kansen flink toe. Het centraal gelegen land Burundi is echter nog lang niet zover, constateerde Anton Haverkort onlangs tijdens een werkbezoek.

(meer…)

Ten Brinke werkt aan nieuwe vitaliteitstool als toets voor kiemregulatie

Niet alleen de teelt van consumptieaardappelen had de laatste jaren te kampen met opkomstproblemen. Ook in de pootgoedteelt zelf komt het voor. Mogelijk als gevolg van niet-vitale knollen.

(meer…)

AW MarktTrends

Den Haag – AEn dan doet de markt na half februari een stapje terug. Was dit onverwacht? Nee, diverse signalen in de markt kondigden een dreigende flauwte al vanaf begin februari aan.

(meer…)

Meer geld beschikbaar voor onderzoek zilte landbouw

Wereldwijd is verzilting, het geleidelijk toenemen van het zoutgehalte in de bodem, een steeds groter economisch probleem. Nu al lijkt 1,5 miljard hectare landbouwgrond bedreigd te zijn door verzilting, wat jaarlijks zorgt voor miljoenen euro’s schade.

(meer…)

Zalm met krokante aardappelstukken op zeewiersalade

Je ziet het aan de indeling van de restaurants, de menukaart en de recepten in de bladen.

(meer…)

Pieperpraat

De kunst van het erkennen

Na de verkiezingsstrijd met interessante, maar helaas ook regelmatig saaie discussies zal op het moment dat u dit leest veel duidelijk zijn en zijn wellicht reeds de coalitieperikelen op gang gekomen.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier