Op weg naar een Europese BO Aardappelen?

Deze maand maakte de Belgische aardappelketen bekend dat ze voornemens zijn een Branche Organisatie (BO) Aardappelen op te richten. In Nederland is al langer een Branche Organisatie Akkerbouw actief.

(meer…)

Albert Heijn wil klant meer inspiratie bieden met nieuw aardappelschap

Met de recente onthulling van een compleet nieuw winkelschap voor tafelaardappelen, laat supermarktketen Albert Heijn zich opvallend positief uit over het gezonde versproduct. “Aardappelen zijn gezond, dat weten we.

(meer…)

Dé chocolade aardappel

Naast veredeling en het zoeken naar de juiste rassen, zien we de opmars van de 3Dprinter en het printen van voedsel. Dit zou toch fantastisch zijn als het mogelijk wordt om dé aardappel te printen die er perfect uitziet en niet onbelangrijk ook een super lekkere smaak heeft.

(meer…)

België wil BO aardappelen oprichten

De Belgische aardappelketen heeft begin maart een intentieverklaring ondertekend om zich te organiseren in een erkende brancheorganisatie (BO) aardappelen.

(meer…)

Sterke schakels verbinden

Op 22 augustus 2018 zal weer de tweejaarlijkse Aardappeldemodag in Westmaas plaatsvinden. Een dag voor aardappelhandelaren, -telers en alle andere bedrijven in de aardappelketen. Al vele edities werken de organisatoren WUR en de NAO op een vruchtbare wijze samen.

(meer…)

Power to the Pieper-campagne gaat enthousiast verder

Power to the Pieper, de promotiecampagne voor de aardappel, gaat in 2018 enthousiast verder. Nieuwe onderdelen hierin zijn de Always On-activiteiten op internet en een samenwerking met het lesprogramma Smaaklessen op basisscholen.

(meer…)

Nederlandse ambassade initieert Holland Potatobility Lounge tijdens WPC

De Nederlandse ambassade in Lima en het Ministerie van Landbouw, Natuur- en Voedselkwaliteit vinden het beide belangrijk dat Nederland zich op het World Potato Congress, dat van 27 tot en met 31 mei in Cusco (Peru) plaatsvindt, collectief presenteert.

(meer…)

Laat de aandacht niet verslappen

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring. In deze column delen vier deskundige bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips.

(meer…)

Haagse Aardappelzaken (03-2018)

Onderzoek en een eerlijke prijs

De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw kan eindelijk toegang krijgen tot de areaalgegevens van telers. Dat is belangrijk nieuws, want die gegevens zijn indirect nodig om onder meer onderzoek te financieren.

(meer…)

Fruit Logistica: supermarkten blijven trekken aan duurzaamheid

Handelaren, verpakkingsmensen, vervoerders, aanbieders van technologie, retailvertegenwoordigers, dienstverleners en telers. Je komt ze allemaal tegen op de Fruit Logistica in Berlijn; hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de internationale verswereld.

(meer…)

Fruit Logistica: supermarkten blijven trekken aan duurzaamheid

Handelaren, verpakkingsmensen, vervoerders, aanbieders van technologie, retailvertegenwoordigers, dienstverleners en telers. Je komt ze allemaal tegen op de Fruit Logistica in Berlijn; hét jaarlijkse ontmoetingsmoment voor de internationale verswereld.

(meer…)

Aardappelsector hoopt van harte dat Chloor-IPC blijft

“Op basis van zeer conservatieve aannames van EFSA, het Europees agentschap voor de voedselveiligheid, moet de Europese Commissie binnenkort voorstellen of de toelating van de kiemremmer Chloor-IPC verlengd wordt”, uit Jochem Rutters namens de onlangs opgerichte Taskforce CIPC zijn ongenoegen.

(meer…)

Massa is kassa

“Massa is kassa”, houdt LNCN-voorzitter Marc Brantjes de aanwezige aardappeltelers voor bij de opening van de themadag aardappelen 2017. De eerste twee sprekers, aardappelteler Jacob van den Borne uit Reusel en Aaldrik Venhuizen van Agrifirm,

(meer…)

“Standaardwerk vervangen we steeds meer voor klantgericht werk”

Al ruim 30 jaar is Jan Broers, directeur van Necap Pallets & Kisten, actief in de fabricage en het verhandelen van kisten en pallets. Zoals in een familiebedrijf vaak gebruikelijk is, werken zoon Piet en dochter Bianca al jaren met vader Jan en moeder Sita samen.

(meer…)

Nieuwe detectie- en diagnosetechnieken borgen kwaliteit van im- en export

“De afgelopen vier jaar hebben we belangrijke vorderingen gemaakt als het gaat om nieuwe technieken voor detectie en diagnose van quarantaine- en kwaliteitsziekten”, schrijven Peter Bonants, Theo van der Lee (beiden Wageningen Plant Research), Michel Ebskamp (Naktuinbouw), Iris Stulemeijer (Bloembollenkeuringsdienst) en Miriam Kooman (NAK) met gepaste trots in hun projectsamenvatting ‘Ontwikkeling Diagnostiek Plantenziekten Q en K’

(meer…)

AW MarktTrends: Oproep NEPG: Teel realistisch areaal

Den Haag – Met in de voorbije weken een termijnmarkt die grotendeels onder de 5 euro per 100 kilogram blijft hangen en slechts tienden van plussen en minnen verschil op een nog lagere fysieke markt, zit er nog weinig positieve beweging in de vrije aardappelhandel.

(meer…)

Veel creativiteit op WK Snert- en Stamppotkoken

Voor de 24e keer is dit jaar het WK Snert- en Stamppotkoken in Groningen georganiseerd. De in totaal 35 deelnemers lieten vrijdag 16 februari hun kunsten zien in de moderne keuken van het Alpha college in de provinciehoofdstad.

(meer…)

Funeral potatoes

Funeral potatoes is een aardappel-ovenschotel uit het westen van Noord-Amerika. Dit gerecht werd veelal meegebracht naar een after-funeral diner in Utah.

(meer…)

Duurzaam

Heden ten dage is ieder erg begaan met het milieu. Afval wordt gescheiden verzameld, plastic tasjes verbannen, zuinig met water omgegaan enzovoort.

(meer…)

Bekijk onze agenda voor komende evenementen

Klik hier