Al abonnee? Activeer hier uw premium account

No bake brownie met salted caramel

februari 2019


Een ultiem brownierecept! De sensationele smaak van de gezouten karamel, de rode peperkorrels (let op: korrels!) en de crispy chips laten je smaakpapillen schudden. Daarbij is dit recept zo snel en gemakkelijk, dat je je oven er niet eens voor aan hoeft te zetten.


Zoet tussendoortje, 16 stuks. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

  • 300 gram kruimige aardappel
  • zout
  • 200 gram gesmolten pure chocolade
  • 150 gram bruine basterd­suiker
  • 100 gram boter
  • 12 volkoren biscuitjes (bijv. San Francisco, Verkade)
  • 3 eetlepels melk
  • 100 gram fudge (Lonka)
  • 2 theelepels rode peperkorrels
  • 1 flinke hand ambachtelijke gezouten chips

Schil de aardappel en snijd ze in stukken. Kook ze in water met wat zout goed gaar. Pureer met een stamper (een puree­knijper gebruiken kan ook).
Smelt intussen de boter en chocolade in een kom in de magnetron (tussentijds doorroeren). Meng er de bruine basterdsuiker door. Roer er de aardappelpuree door. Mix kort met een handmixer. Breek de biscuitjes door er met een deegroller een paar keer overheen te rollen. Het mogen juist stukjes blijven. Schep de stukjes door het aardappelmengsel.
Bekleed een rechthoekige lage vorm met vershoudfolie. Stort er het ‘beslag’ in en laat zo’n 3 uur in de koelkast opstijven.
Doe de melk met de fudge in een steelpan. Breng aan de kook en laat al kokend en roerende op een matig vuur goed uitsmelten. Voeg een flinke mespunt zout toe. De karamel mag een duidelijk zoute smaak hebben. Crush de rode peperkorrels met de deegroller. Bestrijk de brownie met de ‘salted caramel’. Strooi er de gecrushte peperkorrels over. Steek er de stukken chips in en snijd de brownie in blokjes.

Tip: Neem de meest pure chocolade die je maar kunt vinden. Smelt au-bain-marie en druppel met een lepel slierten over de karamel en de chips. Meer chocolade kun je niet krijgen!

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO