Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Eenvoudige visschotel met luchtige puree

januari 2019


Voor een mooie luchtige puree volgt hier een spoedcursus met wat tips. *Neem bloemige aardappel. *Na gaarkoken goed laten uitdampen. *Gebruik warme melk en eventueel een eitje. *In een ovenschotel verwerkt, extra melk toevoegen tegen uitdrogen. Aan de slag!


Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten (excl. 40 minuten oventijd).

  • 1 kilo bloemige aardappelen
  • 1½ kopje warme melk
  • 1 klont boter + boter voor invetten
  • 1 rauw ei en 3 hardgekookte eieren
  • 1 flinke ui in dunne ringetjes
  • 600 gram witvisfilet (bijv. kabeljauw)
  • 8 takjes dille
  • 1 blikje of pak exclusieve mosterdsoep (voor 2 pers.)
  • 1½ eetlepel Worcester sauce
  • 6 plakjes cheddar kaas

Warm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen, halveer ze, breng in ruim water met zout aan de kook. Kook ze gaar en giet af. Laat op de laagste stand goed uitdampen. De aardappelen moeten goed droog zijn.
Voeg warme melk, de klont boter en het rauwe ei toe. Stamp met een pureestamper tot een luchtige puree. Voor een nog fijnere, luchtige puree knijp je de aardappelen door een pureeknijper (soort hele grote knoflookpers) en roer er dan melk, boter en ei door (gebruik geen mixer, dat maakt je puree niet luchtig). Breng op smaak met wat zout.
Vet een ovenschotel in met boter. Verdeel de uienringen over de bodem. Leg er de vis en de dille op. Bestrooi goed met zout en peper. Meng door de mosterdsoep de Worcester sauce en giet uit over de vis. Bedek met plakjes gekookte ei en cheddar kaas. Dek af met dikke dotten smeuïge puree. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Strijk de puree niet glad, maar laat in mooie pieken. Dep er met een kwastje wat gesmolten boter op voor een prachtig bruin resultaat.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO