Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Flat Tummy Yummy salad

juli 2019


Zomer, vakantie aan het strand, temperaturen boven de 30 graden vragen om bikini en zwembroek. Dus moeten we het gezonde caloriezuinige eten nog eventjes volhouden. Alhoewel, met een gerecht als deze is dat niet zo moeilijk….


Lunchgerecht of lichte maaltijd, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

  • 450 gram krieltjes
  • 1 venkelknol
  • 2 grote sinaasappelen
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 kleine rode ui
  • 4 flinke takjes dille
  • 200 gram plakjes gerookte zalm
  • 1 zakje veldsla (40 gram)
  • grof gemalen zout, peper

Halveer de krieltjes en stoom ze in een metalen vergiet of zeef boven een pan met kokend water, afgedekt, in 8-10 minuten beetgaar.
Snijd intussen de venkelknol in vieren en snijd ieder stuk in dunne reepjes. Schil de sinaasappel boven een grote schaal om het sap op te vangen. Schil de sinaasappel met een scherp mes. Snijd hierbij het buitenste vlies van de partjes mee. Snijd nu het vruchtvlees van de sinaasappel tussen de vliezen uit. Klop van het opgevangen sap met de mosterd, honing en olijfolie een dressing. Breng goed op smaak met zout en peper. Schenk uit over de venkel, schep om en laat tot verder gebruik intrekken.
Laat de aardappeltjes afkoelen. Pel de ui, halveer deze en snijd in flinterdunne plakjes. Hak de dille grof. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Schep de afgekoelde aardappel, rode ui, sinaasappel, dille en de zalm door de gemarineerde venkel.
Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep er de aardappel-venkelsalade op en serveer direct.

Tip: Met wat getoast brood en gezonde smeersteltjes heb je hieraan een volledige maaltijd.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO