Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Mediterrane aardappelsalade

juni 2020


Of we op vakantie gaan en hoe dan wel is voor velen vast nog niet helemaal duidelijk. Maar ook op een rustiek plekje in Nederland of in je eigen achtertuin, op een zonnige dag, geniet je evenzogoed van deze eenvoudige klassieker, met de beste smaken van de Middellandse Zee.


Maaltijdsalade, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

• 750 gram kleine vast­kokende aardappeltjes (nieuwe oogst)
• sap van ½ citroen
• 1 theelepel ansjovispasta
• 5 eetlepels olijfolie
• 4 teentjes knoflook
• 100 gram halfgedroogde tomaatjes
• ½ rode ui
• 100 gram kalamata olijven
• 150 gram feta
• 1 blikje tonijnstukken (in water, 160 gram)
• 3 takje basilicum
• 2 takjes munt

Was de aardappelen. Stoom ze met schil in een metalen vergiet, afgedekt boven kokend water zo’n 15 à 20 minuten.
Klop intussen een dressing van het citroensap, de ansjovis­pasta en de olijfolie. Pers er de knoflook boven uit en breng op smaak met zout en peper.
Snijd eventueel de gedroogde tomaat in wat kleinere stukken. Snijd de rode ui in ringen en halveer deze.
Laat de gestoomde aardappelen iets afkoelen en snijd ze in parten. Meng met de dressing als de aardappelen nog lauwwarm zijn. Zo raken de aardappels beter doordrongen van de smaak.
Schep er de olijven, zongedroogde tomaat, rode ui, feta en tonijn door.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de munt en basilicum­blaadjes in reepjes. Strooi de verse kruiden over de salade en serveer direct.

Tip: Je kunt de salade vooraf maken en een paar uur in de koelkast bewaren. Voeg echter pas wel op het laatste moment de verse kruiden toe, zodat deze niet slap worden.

Ingrid van den Arend, Cookit!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO