Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Spinazie-aardappelsoep

maart 2020


Eten en het weer zijn nauw met elkaar verbonden. We willen stevige stamppotten en stoofpotten in de koudere maanden. In het voorjaar hunkeren we naar lichte gerechten en frisse kleuren op het bord. Om al snel in een voorjaarsstemming te komen, wat het weer ook doet, hier wat kookinspiratie met voorjaarsbladgroenten.


Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ongeveer 30 minuten.

• 2 sjalotjes
• 300 gram kruimige aardappel
• 2 eetlepels boter
• 300 gram verse spinazie (gewassen)
• 1½ eetlepel kruidenbouillonpoeder
• 2 eieren
• 125 ml slagroom
• 200 gram gerookte zalmsnippers

Pel de sjalotjes en snipper fijn. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de sjalot toe en laat zachtjes 2 minuten fruiten. Voeg de aard­appel­blokjes toe, schep goed om. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes stoven. Voeg de spinazie toe, schep goed om en laat nog eens 6 minuten afgedekt stoven. Schep een paar keer door.
Voeg 1 liter water met de bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng intussen de eieren in water aan de kook en kook in 10 minuten hard. Laat ze schrikken, pel ze en laat ze afkoelen.
Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Voeg room naar smaak toe. Prak het eiwit en het eigeel tot kruim. Doe de soep over in mooie kommen. Leg er het ei kruim en wat snippers gerookte zalm op.

Tip: Heerlijk met bruin boeren brood met zachte romige kaas. Je kunt deze soep ook met een andere bladgroente maken, bijvoorbeeld raapstelen of postelein.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO