Cursus Aardappelveredeling start deze maand

De drie regionale aardappelkwekers verenigingen (AKV’s) bieden samen met het Louis Bolk Instituut de succesvolle Cursus Aardappelveredeling voor (kleine) kwekers in 2019 opnieuw aan.

 De drie regionale aardappelkwekers verenigingen (AKV’s) bieden samen met het Louis Bolk Instituut de succesvolle Cursus Aardappelveredeling voor (kleine) kwekers in 2019 opnieuw aan. Deze cursus, gestart in 2008 in het kader van het Bioimpuls Veredelingsproject, heeft in 2014 een vaste plaats in de aardappelsector gekregen onder verantwoordelijkheid van de 3 AKV’s. Door de jaren heen hadden niet alleen (biologische) akkerbouwers belangstelling voor deze cursus, maar ook kleine kwekers wilden hun kennis opfrissen en verdiepen. Zelfs kwekers van professionele kweekbedrijven bleken hun voordeel te kunnen doen met de uitgewisselde kennis en ervaring. Sinds de start van de cursus was Jan van Loon de docent. Hij geeft dit jaar het stokje door aan Jacob Eising en Arjan van Buuren die met een geheel ge-update inhoud hun lessen gaan geven.

 

Meer informatie en opgeven

Voor informatie kunt u bellen met Pietie Pollema, mobiel: 06-10784518. Aanmelden graag vóór 20 januari 2019 via www.louisbolk.nl/veredeling. De kosten van deelname à € 300 (€ 350 inclusief boek) moeten vóór aanvang van de cursus worden voldaan. Wij adviseren om het Aardappelkweekboek aan te schaffen. Dit is een fraai naslagwerk waarin uitgebreider wordt ingegaan op de in de cursus te behandelen lesstof. ●