• slider01
  • slider02
  • slider03

november2018

Aardappelen als ingrediënt van een totaalproduct. Zo had ik het nog nooit bekeken, maar bij de 100-jarige kleinverpakker Jac van den Oord is dit al jaren de manier waarop hij aardappelen aan zijn klanten levert.

Met een teeltoppervlak van 5500 hectare behoort Waldersey Farms Ltd uit de plattelandsstreek The Fens in Norfolk tot een van de grootste akkerbouwbedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

Jac van den Oord Potatoes te Ammerzoden is al 100 jaar actief in de aardappelhandel.

Eind november is de periode waarin de marktprijzen voor vrij verkoopbare bewaaraardappelen richting kiezen voor de daaropvolgende maanden van bewaring.

De Belgische en Nederlandse aardappelsector kenden de voorbije decennia een spectaculaire ontwikkeling en brachten beide landen aan de aardappel-wereldtop, zoals opnieuw op Interpom Primeurs in Kortrijk zal geïllustreerd worden.

De alweer 19de editie van de in de sector alom bekende indoor-aardappelbeurs Interpom zal plaatsvinden van zondag 25 tot en met dinsdag 27 november 2018.

Per 1 november is Grimme Nederland een zelfstandige verkooporganisatie geworden.

Onder grote belangstelling opende Deprez Handling Solutions deze zomer een nieuwe productielocatie in het Belgische Kortemark.

Het kabinet komt binnenkort met een nieuwe handelsbrief. Nederland heeft een derde van zijn inkomen en banen aan het buitenland te danken en dat komt tot stand door het drijven van handel.

Stress kan de opbrengst in het aardappelgewas behoorlijk remmen.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

“Vorig jaar stond een stevig casco en werd door de hele keten, teelt, handel en verwerking, groen licht gegeven om met PotatoNL te starten.

Is er nog een fatsoenlijke loofdoding in aardappelen mogelijk nu het besluit tot niet-verlenging van toepassing diquat (Reglone) in Brussel is genomen?

Jaarlijks komt begin januari de Noord-Amerikaanse aardappelsector tijdens Potato Expo bijeen voor ontmoeting en om er zaken te doen.

Het onlangs verschenen Aardappelhandboek (ook als Potato Handbook), geschreven door professor Anton Haverkort

Regelmatig komt het voor dat de bedrijven waar ik voor werk(te) naar het buitenland togen om een “Interland” te spelen in één of andere sport.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering