juni2018

Deze maand staan we uitgebreid stil bij ontwikkelingen in de wereld van de pootaardappel.

De eerste Optica CS optische sorteerder van Schouten zag het levenslicht op het bedrijf van de gebroeders Kamp in Rutten.

Op de onlangs gehouden Algemene Leden Vergadering van de Nederlandse Aardappel Organisatie te Ermelo gaf directeur Dick Hylkema aan om, gelet op het nieuwe beleidsplan, meer samen te gaan werken met andere partijen in de keten.

Het Noorse bedrijf Yara, in 160 wereldlanden actief in de productie en handel van meststoffen, heeft de aardappel als speerpuntgewas in de verkoopstrategie opgenomen.

In Europa is het kwekersrecht aardig goed geregeld met een beschermingsduur van 30 jaar voor aardappelrassen.

Dat Italië bij uitstek een testbasis is voor aardappelkweekwerk, kon een topdelegatie van Hollandse kwekers onlangs met eigen ogen waarnemen in de streken rondom Bari en Napels.

Zowel bij de demovelden als het aantal standhouders is er veel animo om deel te nemen aan de Aardappeldemodag 2018 te Westmaas.

Stammenteler Fred Wijman houdt er een eigenzinnige aanpak op na.

Eind mei heb ik namens de NAO het Wereld Aardappel Congres in Peru bijgewoond.

Een aardappelrevolutie, een ‘gamechanger’. De krantenkoppen liegen er niet om: de verwachtingen van hybride aardappelveredeling zijn hoog.

Eind mei heeft Nedato Carel van Buchem (55) als algemeen directeur aangesteld.

Dit voorjaar vond voor de derde keer de aardappelconferentie Sino-Europe Potato GAP plaats in de stad Dali in Zuid-China in de hooglandprovincie Yunnan.

De handelsonderneming Shop Interiors uit Dronten heeft sinds kort het Agripo-systeem van het Zweedse Butikskonsult in het assortiment opgenomen.

Voor meer dan tweehonderd hoogwaardigheidsbekleders in China openden Franz, Christine en Christoph Grimme onlangs een nieuwe moderne 12.500 vierkante meter grote fabriek in de plaats Tianjin, 130 kilometerVoor meer dan tweehonderd hoogwaardigheidsbekleders in China openden Franz, Christine en Christoph Grimme onlangs een nieuwe moderne 12.500 vierkante meter grote fabriek in de plaats Tianjin, 130 kilometer ten zuidoosten van Peking. Ook het 1.400 vierkante meter grote kantoorgebouw op het 3,5 hectare grote bedrijfsterrein is daarmee geopend. Met meer dan 13 miljoen euro vormt het één van de grootste buitenlandse investeringen in het meer dan 150-jarige bestaan van de Duitse firma. ten zuidoosten van Peking
Michel van Oijen zet met de aardappeltak PPA-Potato van de PPA GROUP een nieuwe stap buiten de deur van de handelsonderneming uit Middelharnis en Dronten.

In de hiel van de Italiaanse laars wordt eenvoudig gekookt.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Sinds enige tijd, nu uit het thuisfront de jongste generatie een eigen weg aan het vinden is, is mijn partner een enkele maal onderdeel van een reis.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering