• slider03
  • slider02
  • slider01

Voorplaat sept

Een onderdeel van de teelt dat tot nu toe niet veel aandacht kreeg van een aantal afnemers, is de kostprijs van de teler.

In een tijd dat aardappeltelers hun oogst nog grotendeels tussen strobalen in oude schuren opborgen, begon Henk Steenbergen (72) als een van de eersten in Nederland met de bouw van een moderne bewaarschuur van staalconstructie, damwand en een golfplaten dak.

Aan de start van het nieuwe aardappelhandelsjaar geeft Dick Zelhorst, algemeen directeur van de Aviko Potato bv en lid van de hoofddirectie van Aviko, gevestigd in Steenderen, een uitgebreide visie op recente en komende ontwikkelingen in de wereldwijde aardappelsector.

Afgelopen maanden organiseerde de Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) bijeenkomsten bij diverse deelnemers aan het project onder de noemer NPPL on Tour.

Mensen vinden het vanzelfsprekend dat er overal en altijd
aardappelen beschikbaar zijn.

Op Proefboerderij Kollumerwaard was tijdens de jaarlijkse open dag in juli traditiegetrouw ruime aandacht voor de pootaardappel.

Plantwetenschappers verbonden aan de Britse Universiteit van Dundee en het James Hutton Instituut zoeken nieuwe phytophthoraresistenties die robuuste aardappelrassen op moeten leveren.

“Wir haben es geschaft”, zo begint Ferdi Buffen, directeur van het Duitse handelshuis Wilhelm Weuthen te Waldniel, zijn jaarlijkse ‘State of the Potato’.

Het is niet voor het eerst dat ik over internationale handel schrijf in mijn columns.

Het duurt niet meer lang voordat in Groot-Brittannië de definitieve beslissing over brexit valt.

Dit jaar, twintig jaar na de fusie tussen Hettema en de ZPC, presenteert HZPC een nieuwe communicatiestrategie met een eigentijds logo.

De fabrikanten Idaho Steel (VS) en Kiremko (NL) uit Woerden hebben onlangs in nauwe samenwerking een nieuwe trommeldroger voor aardappelvlokken/puree gemaakt.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist
veel kennis en ervaring.

Het aardappelpromotieproject Power to the Pieper lanceert rondom de aanstaande herfstvakantie, van oudsher de aardappelrooivakantie, een Mini Piepershow.

Binnenkort brengt de Spaanse fabrikant TOMRA Food de optische sorteermachine TOMRA 3A op de markt.

Met een paar eenvoudige principes kunnen we onze ‘foodprint’ absoluut beperken.

Als ze het in het Canadese Ontario over de aardappelhoofdstad hebben, dan gaat het niet over Emmeloord, maar over Alliston.

Er zijn mensen die van lekker eten houden en men-sen die graag lekker koken.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering