• slider02
  • slider01
  • slider03

AW3 2020 omslag

De avond voor de internationale vakbeurs Fruit Logistica te Berlijn organiseert het Deutscher Kartoffelhandelsverband e.V. (DKHV)

“Meer handenarbeid, meer benodigde arbeidskrachten, investering in nieuwe mechanisatie, wijziging en uitbreiding van het bouwplan, ander grondgebruik en een meer noodzakelijke eigen marktbenadering.

Aan bedrijfshistorie hechten ze bij Leo de Kock, het bedrijf dat in 2016 nog zijn honderdjarig jubileum vierde, veel waarde.

Pootgoedteler Levinus Matthijsse uit Bant stapte 5 jaar geleden geleidelijk over van gangbare naar biologische pootgoedteelt.

De aardappel heeft altijd een stevige positie in de Nederlandse samenleving gehad.

Van elkaar leren. Dat is de insteek van de jaarlijkse landelijke Pootaardappeldag in Emmeloord.

Manter, fabrikant van weegen verpakkingsmachines te Emmen.

Net zoals vertrouwen, komt een goede reputatie te voet en gaat zij te paard. Bij Kiremko, fabrikant van verwerkingslijnen voor de aardappelverwerkende industrie, willen ze de goede reputatie die zij sinds 1965 hebben opgebouwd dan ook graag hoog houden.

Zondag 1 maart 2020. Hans de Boer, de voorzitter van VNONCW, is te gast in het televisieprogramma WNL op zondag.

Op 4 februari organiseerde de Duitse vereniging voor aardappelhandel Deutscher Kartoffelhandelsverband e.V. (DKHV) voor de zestiende keer de internationale Aardappelavond (KartoffelAbend).

Pootgoedhandelshuis HZPC heeft begin maart aangekondigd van plan te zijn certificaten van aandelen op de markt te kopen en deze te schenken aan telers, naar rato van hun areaal.

Na 38 jaar landbouwonderzoek en voorlichting is Huub Schepers van Wageningen University & Research (WUR) met pensioen.

Key Technology heeft Herbert Solutions overgenomen, zo maakte het bedrijf begin dit jaar bekend.

Eten en het weer zijn nauw met elkaar verbonden.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Aardappelen en andere bestanddelen op het bord fijndrukken met de vork, de verkregen substantie omroeren en nog eens omroeren en ten slotte naar de mond brengen, dat hoort niet.

Productmarketing, nieuwe rassen, duurzame verpakkingen en innovatieve technieken stonden dit jaar centraal op de internationale vakbeurs Fruit Logistica te Berlijn.

‘Kunnen we bij het huidige gewasbeschermings-middelenbeleid nog wel blijven voldoen aan onze eigen virusnormen?’ Die prikkelende vraag stelde pootgoedteler en voorzitter van de adviesraad Peter Berghuis bij aanvang van de NAKtelersvergadering in Luttelgeest.

Met 9.750 bezoekers in totaal haalde de onlangs gehouden Biobeurs net niet het gehoopte aantal van 10.000.

De omzet van de buitenshuisconsumptie groeide in het afgelopen decennium met 16,5 procent tot 21 miljard euro, blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van kennisplatform FoodService Instituut Nederland.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @romaincools: In ⁦@Aardappelwereld⁩ van februari 2020 ... #CIPC probleem aanpakken en oplossen, met de ganse #keten ! https://t.co/AXnFo

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering