• slider03
  • slider01
  • slider02

aw5 omslag s

Het tafelaardappelpromotie-project ‘Power to the Pieper’ heeft een aantal online influencers aan zich verbonden om zo meer een persoonlijke noot in de promotie te brengen.

Gelukkig verdwijnen er niet alleen gewasbeschermingsmiddelen uit het totaalpakket, maar komen er af en toe ook nieuwe bij voor de aardappelsector.

Zoals veel Europeanen vragen wij ons in de aardappelsector wel eens af wat ‘Europa’ concreet voor ons betekent.

Tijdens een brainstormbijeenkomst van Agrifirm over de nabije toekoms van gewasbescherming, gaven Jolanda Wijsmuller van Bayer en Dennis Eekhoff van Certis aan dat de komende drie jaar 20 procent (uitgedrukt in euro’s) van de huidige gewasbeschermingsmarkt wegvalt.

Aardappelen zijn een van de meest voorkomende en belangrijke voedselbronnen op aarde en ze bevatten een schat aan gezondheidsvoordelen die hen een essentieel onderdeel maken voor een groot deel van de wereldbevolking.

Terwijl sommigen in de aardappelsector hopen dat kiemremmer Chloor-IPC (CIPC) op de markt blijft, zijn anderen al op zoek naar een alternatief.

De 27 hectare aardappelland van PotatoEurope 2019 in het Belgische Kain is op 18 april jongstleden onder prima omstandigheden gepoot.

Altena Potatoes is een familiebedrijf in kleinverpakking en handel met internationale allure.

Sinds ik in de aardappelsector werk, zit ik vaak in de auto.

Bij Wageningen Plant Research (WPR), locatie Westmaas staat aardappelonderzoek hoog op de agenda.

‘Power to the Pieper’, het project dat de NAO in 2014 in gang heeft gezet om de daling van tafelaardappel-consumptie in Nederland een halt toe te roepen, is onlangs een nieuwe social- mediacampagne gestart.

Jaarlijks vindt in hartje Parijs de Salon International l’Agriculture (SIA) plaats. Een consumentenbeurs waarin agrarisch Frankrijk laat zien wat het zoal aan voeding produceert.

De Europese aardappelhandelsorganisatie Europatat heeft recent de hoofdsprekers voor de aankomende editie van hun jaarlijkse congres aangekondigd.

“Een echte verbinder met sterke communicatieve eigenschappen.”

In een jaar waarin het vechten is om voldoende pootaardappelen te verhandelen, zijn er ook bedrijven bij die illegaal een slaatje proberen te slaan uit het tekort.

Voormalig General Sales Manager van Kiremko Arjan Brouwer, die al meer dan 21 jaar voor de organisatie heeft gewerkt, is in april dit jaar aan de slag gegaan als Area Sales Manager Frankrijk, Spanje, Portugal en Latijns-Amerika voor de onderneming uit Montfoort.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Onlangs is Zindziwe Janse (30) als journalist het Aardappelwereld-team komen versterken.

De opkomst van nieuwe agressievere stammen van Phytophthora infestans vraagt volgens WURonderzoekers Huub Schepers en Geert Kessel extra alertheid.

Een traditionele kapsalon is goed voor zo'n 1.800 kcal.

Al sinds 1973 richt het Amerikaanse Kinsey-Albrecht bodemgezondheids-programma zich op een totaalanalyse van de bodem.

Mathieu van der Poel is dé wielrenner van dit voor-jaar.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering