• slider01
  • slider02
  • slider03

voorplaat juli L

De kogel is door de kerk. Na jaren van onduidelijkheid heeft de Europese Commissie besloten CIPC, het decennialang gebruikte middel voor de bewaring van consumptie- en zetmeelaardappelen, per uiterlijk 1 oktober 2020 te verbieden.

Halverwege de maand juni konden gewasbeschermingsspecialisten weer hun kennis bijspijkeren over allerlei middelen voor de aardappelteelt bij de Belgische middelendistribiteur en fabrikant Belchim uit Londerzeel.

Met het intrekken van de registratie van de werkzame stof chloorprofam (CIPC) verdwijnt een betaalbaar, rendabel en goedwerkend middel.

Aan aandacht voor de vruchtbaarheid van de bodem is nooit gebrek geweest op het bijna 100-jarige landbouwbedrijf van de familie Ooms uit Lepelstraat.

Veel akkerbouwers maken zich zorgen over het wegvallen van cruciale gewasbeschermingsmidddelen in de aardappelteelt zonder dat daar goede alternatieven tegenover staan.

In 1919, net na de Eerste Wereldoorlog, werd de eerste Nederlandse landbouwconsulent de grens over gestuurd.

De organisatoren van PotatoEurope in België hebben met de hulp van partner Case IH / Steyr een van de productiepercelen volgens ‘precision farming’ technieken geteeld.

Onlangs publiceerde de NAK te Emmeloord weer de aangifte-arealen van alle geteelde pootaardappelrassen in Nederland.

Laatst mocht ik dertig diploma’s uitreiken met een bijbehorend speldje. Een hele eer om dat in je eigen sector te mogen doen. Vrijwel allemaal jonge mensen werkzaam in de aardappelketen.

Het technisch team van transportbandenfabriek Broekema te Veendam is volgens directeur Johan Adrichem dagelijks bezig met het zoeken naar betere en efficiëntere oplossingen

Deze zomer heeft Bayer Agro op een perceel van 1,5 hectare van de businessunit ‘Open teelten’ van Wageningen University & Research te Lelystad een breed scala aan praktijkproeven in aardappelen aangelegd.

Schouten Agri Sorting Solutions, sinds 2012 onderdeel van de Invaro Agri & Hort Technology Group, verhuist per 1 oktober 2019 van Kampen naar Hoorn.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Op 26 juni jongstleden is te Emmeloord tijdens een slotbijeenkomst in aanwezigheid van de ASC-bestuursleden.

Op maandag 17 juni, de dag dat minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Den Haag het realisatieplan van haar visie op een duurzame en sterke landbouw in 2030 presenteerde,

Zomer, vakantie aan het strand, temperaturen boven de 30 graden vragen om bikini en zwembroek.

Terwijl in de brandende zon de mussen van het dak vallen, liggen de aardappelen eronder er behaaglijk frisjes bij.

Soms hoef je maar een geur te ruiken en je bent terug in je jeugd.

In de 39 jaar dat hij pootgoed teelt, kreeg Jan Riemersma, uit Munnekezijl nog geen handvol verlagingen of afkeuringen te verwerken.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering