Al abonnee? Activeer hier uw premium account

Gerookte zalm gevuld met aardappelsalade

december 2020


Groots en meeslepend zal de kerst dit jaar niet zijn. Wel een moment om het samenzijn met dierbaren wat wel mogelijk is eens goed te beseffen en waarderen. Dus laten we het dit jaar vooral klein en eenvoudig houden.


Voorgerecht, 4 personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten.

• 3 vastkokende aardappelen
• 2 eetlepels Griekse yoghurt
• 1 eetlepel mayonaise
• 1 theelepel geraspte mierikswortel
• halve citroen
• klein bosje dille
• 2 lente-uitjes
• 50 gram (half) gedroogde tomaatjes
• 8 plakjes gerookte zalm
• zout, peper

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ¾ x ¾ cm. Stoom in een metalen vergiet of zeef afgedekt boven een pan met kokend water in zo’n 8 minuten gaar.
Klop intussen de yoghurt los met de mayonaise, mierikswortel en ½ eetlepel citroensap. Doe er 2 eetlepels fijngehakte dille door. Breng op smaak met zout en peper.
Spoel de gestoomde aardappel goed na met koud water en laat verder afkoelen in koud water met wat zout.
Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de gedroogde tomaatjes even­tueel nog iets kleiner. Schep lente-ui, tomaatjes en dressing door de aardappel. Neem telkens 2 plakjes zalm en rol er een flinke schep van de salade in. (gebruik eventueel een stukje verhoudfolie om gemakkelijker in op te rollen). Doe de rolletjes op borden en garneer met nog wat dille, een reepje lente-ui en een schijfje citroen.

Tip: Je kunt de aardappelsalade juist goed al van te voren maken. Dan wordt het nog lekkerder van smaak.

Ingrid van den Arend, Cook it!

Evenementen

©2015 - 2024 Aardappelwereld | Ontwerp en realisatie COMMPRO