• slider03
  • slider01
  • slider02

Voorplaat AW6

Deze maand vertellen WUR-onderzoekers Thomas Been en Leendert Molendijk over de ontdekking dat aardappelrassen met resistentiegenen tegen het maïswortelknobbelaaltje de ziekteverwekkers in de bodem voor meer dan 98 procent opruimen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft besloten om het beleid bij Meloidogyne chitwoodi en M. fallax (Mcf) te wijzigen.

De jaarvergadering van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), biedt naast persoonlijke ontmoeting met ketenpartners een podium om richting te geven aan de keten.

Op 11 november aanstaande bestaat Avebe honderd jaar. Om dit jubileum te vieren, organiseert de coöperatie dit jaar tal van activiteiten, waaronder de Zetmeelaardappeldag op 10 juli op Proefbedrijf ’t Kompas in Valthermond.

Af en toe spreek ik mensen die verrast zijn over de vele toepassingsmogelijkheden die de ingrediënten van de aardappel bieden.

Doppen-keuzestress slaat toe onder sommige gebruikers van landbouwveldspuiten in Nederland, waaronder ook aardappeltelers.

Het kabinet heeft vorige maand de lang verwachte nota over onze China-strategie bekendgemaakt.

Waar de NAO zelf op het podium tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering een strijdvaardige indruk maakte bij monde van voorzitter Gerard Backx en directeur Dick Hylkema, pakte ook de gastspreker uit met een motiverende voordracht.

De European Plant Science Organisation (EPSO) organiseerde dit jaar op 18 mei de vijfde editie van ‘Fascination of Plants Day’ (FoPD), om mensen wereldwijd enthousiast te maken voor planten en plantenwetenschap.

Op grootakkerbouwbedrijf AT Texel te Oosterend met 270 hectare aardappelteelt is Hermes een belangrijk ras, zowel voor de chips- als pootgoedteelt.

Ruim 180 jonge aardappeltelers woonden op 21 mei de Jongerendag van aardappelcoöperatie Agrico bij op de KNVB Campus in Zeist.

De nieuwe bewaarcomputer van fabrikant Omnivent neemt heel veel regel- en controlewerk voor Ruud Enthoven uit handen voor de lange bewaring van Agria.

Op 3 juni zijn twee nieuwe applicaties van de keuringsdienst NAK live gegaan, die meer gemak moeten opleveren voor de teler.

Al jaren zoeken wetenschappers naar resistenties in aardappelen tegen Meloidogyne chitwoodi.

In deze Bewaarcolumn delen vier ervaren bedrijfsadviseurs van Delphy bij toerbeurt actuele bewaartips met lezers van Aardappelwereld magazine.

Een aardappelkweker die op 76-jarige leeftijd tot doctor promoveert aan Wageningen University.

Van 23 tot en met 25 augustus dit jaar vindt Potato Poland plaats in Siemiatki.

Misschien zijn we het een beetje vergeten, maar aardappelzetmeel kent niet alleen heel veel technische toepassingen.

Op 16 mei jongstleden opende start-up Geo4A haar bedrijfspand op het Dyntes Tech Park te Marknesse.

Aardappelen zijn bijna 500 jaar in Europa. Maar pas halverwege de 18e eeuw kreeg het steeds meer de rol van volksvoedsel.

Het certificaat van aandeel HZPC Holding B.V. is gedaald met de maximale waarde van 10 procent.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering