• slider03
  • slider02
  • slider01

omslag aug L

Met de introductie van het ambitieuze plan kringlooplandbouw wil minister Carola Schouten de landbouw anders insteken.

De Britse machinefabrikant Tong, bouwer van onder meer in-/uitschuur- en sorteerlijnen, heeft onlangs een nieuwe duo kistenvuller ontworpen, de Monstafill boxfiller.

In het aardappelonderzoek en de aardappelveredeling hebben knollen altijd meer aandacht gekregen dan de wortels.

Ondanks het gegeven dat Noorwegen alleen onder speciale voorwaarden een handelsland is voor de Europese aardappelhandelaren, organiseerde de Europese aardappelhandelsorganisatie Europatat haar jaarlijkse congres in dit uitgestrekte land.

PotatoEurope komt er weer aan.

Om in te spelen op de vraag naar compacte stortbunkers in de exportmarkten en van middelgrote Europese akkerbouwbedrijven, presenteerde AVR vlak voor het nieuwe oogstseizoen de Falcon 1800.

Abemec uit Veghel, leverancier en importeur van landbouwmachines, heeft onlangs het officiële dealerschap van Dewulf verkregen voor de regio’s Noord-Brabant, Midden en Noord-Limburg, Utrecht en West-Gelderland.

Coöperatie Avebe organiseerde op 10 juli in het kader van haar honderdjarig bestaan een uitgebreide editie van haar Zetmeelaardappeldag, waar alle partijen in de keten van aardappel tot zetmeel- en eiwitproduct bijeenkwamen.

De laatste twintig jaar heb ik gewerkt als agrarisch belangenbehartiger.

In september dit jaar is Tournai/Doornik weer enkele dagen ‘de hoofdstad van de aardappel’, zoals burgemeester Paul- Olivier Delannois het omschreef tijdens een persconferentie in juni.

Het combiteam van FIOD en de Dienst Landelijke Recherche heeft enkele weken geleden invallen gedaan bij agrarische aardappel- en uienhandelaren in Zeeland en Noord-Holland.

De eerste aardappelen uit de volle grond in de Noordoostpolder zijn op vrijdag 12 juli geoogst.

Onderzoekers aan de North Carolina State University in de Verenigde Staten hebben een eenvoudige en betaalbare test ontwikkeld waarmee Phytophthora al in een vroeg stadium met hulp van de smartphone is op te sporen.

Qu Dongyu, de Chinese viceminister van Landbouw, is eind juni verkozen tot het nieuwe hoofd van de Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization, FAO) van de Verenigde Naties (VN).

Op zaterdag 21 en zondag 22 september 2019 vindt in het Belgische Oudenaarde de 34ste editie van de Werktuigendagen plaats.

Gentse waterzooi of Vlaamse waterzooi. Ogenschijnlijk hetzelfde, maar dat is het niet.

In de vorige editie van Aardappelwereld magazine zijn in het artikel ‘Areaalcijfers aangifte pootgoedrassen weer aanzienlijk opgeschud

Afgelopen week had ik een afspraak rond lunchtijd in een hip restaurant.

De Belgische webapplicatie WatchITgrow voor de aardappelsector heeft onlangs een tweede update ondergaan.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @minlnv: Minister Schouten presenteerde vandaag vol trots op de #IGW2018 de recordcijfers van de Nederlandse land- en tuinbouwexport van…

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering