• slider02
  • slider03
  • slider01

voorplaat

Zelfs in een land als Polen, waar consumenten van oudsher veel en vaak aardappelen eten, daalt de consumptie van verse tafelaardappelen.

Dit jaar heeft het ministerie van Landbouw in Polen wetgeving aangenomen om de Poolse aardappelteelt verder te professionaliseren.

Zittend aan een tafel vol met dossiers in zijn kantoor op het ministerie in Warschau, vertelt de Poolse minister van Landbouw en Ontwikkeling van de landelijke omgeving, Jan Krzysztof Ardanowsky, vol vuur over zijn grootse plannen om de aardappelsector in het land een nieuwe impuls te geven.

Op een overzichtelijk en ruim bemeten beursterrein in het Belgische Kain, eigendom van akkerbouwer Octaaf Witdouck, konden bezoekers van PotatoEurope begin september weer volop nieuws vergaren over ontwikkelingen in de aardappelbranche.

Wat is een aardappel? Is het een gewas dat de wereld voedde in tijden van honger?

Op 11 september jongstleden organiseerde Grimme Nederland bij PPO Lelystad de Grimme Hutspotdag.

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) en het bedrijf Solynta hebben de meest complete genoomsequentie voor aardappelen ooit gepubliceerd.

Op 19 september jongstleden organiseerde adviesorganisatie Delphy in opdracht van de Branche Organisatie Akkerbouw een landelijke demodag driftreducerende spuittechnieken.

De boerenactie van 1 oktober is een daverend succes gebleken.

Tijdens een netwerkreceptie in de stand van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) op PotatoEurope 2019 te Kain gaf Bernard Lefèvre, voorzitter van de Belgische Frituristenbond, als goede buur een enthousiaste lezing over het belang van de fritescultuur in het gastland.

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep uit Lelystad, heeft onlangs twee nieuwe fritesaardappelnoteringen voor Noordwest-Europa geïntroduceerd.

Na het stopzetten van het handelsbedrijf Caithness Potatoes BV, waar Jan-Eric Geersing en de aandeelhouders van het Schotse pootgoedhandelshuis Caithness Potato Ltd eigenaar van waren, gaat de Emmeloordse ondernemer verder onder eigen vlag.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Pierogi polskie is een Poolse dumpling. Deze is het lekkerst met Twaróg, een Poolse witte kaas.

Veel mensen in de internationale aardappelsector vragen zich af, of de British Potato 2019-show in het Britse Harrogate op 20 en 21 november zal volgen na het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU, of dat de hele kwestie nog steeds aan de gang is.

Bij de groentekoeling staat een vrouw van een jaar of dertig vertwijfeld met een recept in haar handen.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Contact

captcha

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering