• slider03
  • slider02
  • slider01
Voorplaat Febr2020 gif

Kunnen we in een toekomst zonder chloorprofam nog steeds mooie, smaakvolle en betaalbare frietjes blijven eten?

De omzet van de buitenshuisconsumptie groeide in het afgelopen decennium met 16,5 procent tot 21 miljard euro, blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van kennisplatform FoodService Instituut Nederland.

België is in Europa het land dat de laatste jaren, met zo’n 4 miljoen ton, de meeste verse aardappelen verwerkt tot diepgevroren frites.

Tussen de snelgroeiende grootindustriëlen in de Belgische aardappelscene zijn er ook bedrijven die op een meer bescheiden manier meeliften op de al jarenlange successen in de branche.

Als wij zaken doen met landen in Afrika en Azië vinden we dat we eerlijk handel moeten drijven met de cacao- en koffieboeren.

Als zeer gerenommeerd kennisinstituut voor de landbouwsector organiseert het Britse AHDB niet alleen beurzen, maar geeft het ook kennisbrochures uit en organiseert het lezingen.

Op 20 januari is in het Belgische Huldenberg de oprichtingsakte van aardappelbrancheorganisatie Belpotato.be ondertekend.

Een enorme uitdaging, heel veel onzekerheid en een fikse kostprijsverhoging.

Een belangenbehartigings-organisatie zoals de NAO heeft als doel om de randvoorwaarden waaronder bedrijven hun activiteiten uitvoeren in stand te houden en liefst te verbeteren.

Het onlangs gepubliceerde onderzoek.

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) heeft een Producentenorganisatie Consumptieaardappelen (POC) opgericht.

De Europese aardappelhandelsorganisatie Europatat heeft begin februari aangekondigd dat de registraties voor de aankomende editie van haar jaarlijkse congres zijn geopend.

Het bewaren van aardappelen is een vak apart en vereist veel kennis en ervaring.

Per 1 maart gaat dr. Edwin van der Vossen aan de slag bij Solynta, zo maakte het Nederlandse veredelingsbedrijf eind januari bekend.

Johan en Jelle Hof telen op hun zware zeeklei in Zeewolde consumptieaardappelen voor de fritesindustrie.

Hop is hip. Bier verovert steeds meer een plaats aan de culinaire tafel.

De assurantiebelasting op de brede weersverzekering is afgeschaft, wat betekent dat over zo’n verzekering niet langer een belasting van 21 procent hoeft te worden betaald.

Een vriendin vroeg of ik kwam eten. Gezellig! Maar eenmaal gearriveerd was het de bedoeling dat ik nog even mee hielp kiezen wat we gingen koken.

‘Kunnen we bij het huidige gewasbeschermings-middelenbeleid nog wel blijven voldoen aan onze eigen virusnormen?’ Die prikkelende vraag stelde pootgoedteler en voorzitter van de adviesraad Peter Berghuis bij aanvang van de NAKtelersvergadering in Luttelgeest.

Subcategorieën

Wilt u ook adverteren
op onze website?

Klik hier

 

Om door te gaan naar de webshop

Klik hier

Laatste tweets

Aardappelwereld RT @romaincools: In ⁦@Aardappelwereld⁩ van februari 2020 ... #CIPC probleem aanpakken en oplossen, met de ganse #keten ! https://t.co/AXnFo

Adresgegevens

 

AARDAPPELWERELD MAGAZINE  
Van Stolkweg 31 Tel: +31 (0)70-3589331
Postbus 84102 Fax: +31 (0)70-3544290
2508 AC Den Haag  
Netherlands E-mail: redactie@aardappelwereld.nl

 

 

 

© 2015 Aardappelwereld Magazine | Ontworpen en gebouwd door CommPro Automatisering